Zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić sa saradnicima održala je sastanak sa ugostiteljima iz užeg dijela Glavnog grada povodom nezadovoljstva sugrađana koje je prouzrokovano bukom iz ugostiteljskih objekata u kasnim večernjim satima, saopšteno je iz PG biroa.

Podgorica

“Glavni grad je tokom složene epidemiološke situacije u kojoj smo se našli i tokom koje je uslijedilo zatvaranje ugostiteljskih objekata, kao jedne od privremenih mjera za suzbijanja širenja pandemija imao razumijevanja za ugostitelje i umnogome im  pružio podršku kroz razne vidove finansijske pomoći i poreskih olakšica. Vođeni iskustvom sa terena i mnogobrojnim zahtjevima sugrađana, svjesni smo da jedan dio ugostitelja ne poštuje zakonske mjere o nivou buke te na taj način onemogućava određenom broju sugrađana da vrijeme za odmor i san iskoriste”, piše u saopštenju.

Vujačić je, kako je saopšteno, tom prilikom pozvala ugostitelje da poštuju zakonske propise, te da na taj način izbjegnu trajno zatvaranje ugostiteljskih objekata.

“Podsjećamo, Glavni grad je na primjeru lamela u Studentskoj ulici u City kvartu pokazao otvorenost prema jednom manje popularnom načinu rješavanja problema buke, uz podršku sugrađana iz tog dijela grada donio odluku da se radno vrijeme tih ugostiteljskih objekata ograniči na 22 sata”, kazala je Vujačić.

“Apelujemo na sve vlasnike ugostiteljskih objekata da nastave da razvijaju svoje biznise ali da vode računa o nivou buke u svojim objektima i na taj način omoguće stanovnicima centra grada da normalno žive i funkcionišu”, piše u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve