Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Glavni grad pokreće izgradnju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju

Centar će se nalaziti u mirnoj oazi između Tološa i Mareze

Glavni grad je započeo pripremu važnog projekta koji se tiče izgradnje novog, velikog i modernog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a koji će se nalaziti u mirnoj oazi između Tološa i Mareze, najavio je zamjeniik gradonačelnice Luka Rakčević.

„Ovaj projekat doživljavam prije svega kao moralnu, a tek onda kao zakonsku obavezu, koja se decenijama gurala ispod tepiha. Zbog toga smo uradili prvi, a suštinski najvažniji korak koji se tiče obezbjeđivanja lokacije budućeg Dnevnog centra, pa sam od Ministarstva prostornog planiranja urbanizma i državne imovine i zvanično zatražio izdavanje urbanističko-tehničkih uslova kako bismo krenuli sa pripremom projektne dokumentacije. To znači da će se novi Dnevni centar nalaziti u mirnoj oazi Podgorice, na putu između Tološa i Mareze, a u podnožju Veljeg brda na gradskim parcelama od preko 8.500 kvadrata na kojima se optimalno mogu planirati i smjestiti gotovo svi neophodni sadržaji koji novi Dnevni centar mora posjedovati”, istako je Rakčević.

Prema njegovim riječima, projektna dokumentacija i glavni revidovani projekat trebalo bi da bude spreman već naredne godine, dok bi u 2026.godini počela gradnja Dnevnog centra.

“Ovaj projekat nije samo građevinski poduhvat, ovo je simbol naše brige i saosjećanja prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, a koji su decenijama nevidljivi i prepušteni sebi samima”, naglasio je Rakčević.

“Pratićemo sve faze ovog projekta , uključiti stručnu javnost, nevladin i civilni sektor, jer je misija solidarnog i inkluzivnog Grada naša zajednička obaveza i dužnost. Vidimo se uskoro sa novim informacijama i koracima u ovom smislu kako bi Podgorica u narednih nekoliko godina konačno dobila Dnevni centar kakav zaslužuje”, poručio je Rakčević.

Dnevni centar će biti opremljen najmodernijim sadržajima i u njemu će svako biti tretiran sa dostohjanstvom, brigom i uvažavanjem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve