Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Glavni grad: Podrška preduzetnicima, nova radna mjesta doprinijeće oživljavanju Podgorice

Nedavno je završen i konkurs za podršku preduzetnicima u centru grada, kao nastavak oživljavanja centra grada, a gradonačelnik Ivan Vuković potpisao je ugovore sa dobitnika koji će svoj biznis razvijati upravo u centru Podgorice

Podrška Glavnog grada razvoju preduzetništva u Podgorici veoma je važna za građane i zato su u prethodnom periodu osmišljeni različiti programi i projekti koji su već pokazali rezultate. Nedavno je završen i konkurs za podršku preduzetnicima u centru grada, kao nastavak oživljavanja centra grada, a gradonačelnik Ivan Vuković potpisao je ugovore sa dobitnika koji će svoj biznis razvijati upravo u centru Podgorice.

“Vođeni idejom da centar u punoj mjeri oživimo, mi smo pokrenuli ovaj projekat s namjerom da one ljude koje imaju biznis ideje i želje da se bave biznisom i to čine u centru Podgorice, podstaknemo na to. Veoma smo zadovojni jer je interesovanje bilo veliko i danas smo u prilici da potpišemo devet ugovora, osam novih biznis projekata i jedan stari biznis – zanat koji je jedan od simbola centra Podgorice, a to je obućarska radnja Napredak”, kazao je Vuković.

On je istakao kako je namjera da poslati poruku da gradska uprava čvrsto stoji uz te ljude.

“Ovo je samo početak, ja sam siguran da kada drugi vide rezultate rada da će i sami biti ohrabreni da krenu tim putem, i nemam nikakvu dilemu da će u dogledno vrijeme centar grada živjeti u punoj mjeri, na pravi način, svakog dana, sedmice i mjeseca u godini, te da ćemo moći da se ponosimo i centrom Podgorice”, kazao je Vuković i zahvalio svima koji su dio ovog projekta uz poruku da je riječ o zajedničkom uspjehu, te da će Glavni grad sa zadovoljstvom prititi realizaciju nagrađenih biznis planova i biti podrška i u narednom periodu.

Gradonačelnik je podsjetio da je od početka mandata gradske uprave visoko na listi prioriteta bilo oživljavanje centra grada, te da je pokrenut vrlo ambiciozan investicioni ciklus, rekonstruisana je Ulica Vuka Karadžića, temeljno saniran Bulevar Ivana Crnojevića, a Bokeška ulica je danas jedna od najljepših u centru grada.

“U toku je rekonstrukcija Njegoševe ulice, a Hercegovačka ulica će biti završena u junu. Temeljno je obnovljen Njegošev park i konačno izgra]ena prva faza šetališta duž rijeke Morače. Centar grada dobio je novi život kroz obogaćivanje kulturnog života. Dobili smo nove prostore za kulturu u centru grada poput Kuslevove kuće, Art galerije na Trgu Nezavisnosti i mnogih drugih projekata koji su učinili da centar živi bitno drugačije”, kazao je Vuković.

U ime dobitnika prisutnima se obratila Svetlana Vavić vlasnica Pet zone manufaktura koja se nalazi u centru grada.

“Kada su nam mnogi govorili da možda ipak treba da idemo na neko drugo mjesto, mi smo ipak vjerovali u centar. I dalje smo tu, te stoga vjerujemo da centar zaista može da živi. Konkursi Glavnog grada nekako uvijek dođu onda kada je nama to najviše potrebno, a tako je bilo i ovoga puta. Iskoristićemo ova sredstva za dalji razvoj naše biznis ideje koja podrazumijeva izradu igračaka za pse. Inače se bavimo prodajom i proizvodnjom hrane i opreme za kućne ljubimce, a naša ideja Pet zona manufaktura će doprinijeti da i svaki stranac koji dođe u centar Podgorice, ode sa jednim suvenirom za svog kućnog ljubimca. Svaka igračka je ručno izrađena, a riječ je o ekološkim igračkama sa motivima crnogorske trpeze. Hvala Glavnom gradu, i srećno svima koji su dobili podršku. Za centar definitivno ima nade“, poručila je Vavić.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je, ukupan fond iznosio 20.000 eura a podršku su dobili: Bark Park doo, (Svetlana Vavić) – Prodavnica za kućne ljubimce, ekološke ručno rađene igračke; Fast Food Final Touch, (Nenad Knežević): Kafoteka „Kafemat“, (Ljiljana Bracanović); Finance Consult, (Vučeković Milica) – Administrativno-knjigovodstveni biro; Guild, (Dušan Ljumović) – Dodaci ishrani; Đir u Podgorici na 4 točka, (Boris Raković) – Električni automobili za djecu; SZR Napredak, (Džiat Lekić) – Obućarska radnja; Dunja Ask Fashion New doo, (Aleksandra Ramujkić) – Butik ženske odjeće i Lukass doo,(Sanja Kostić) – Butik muške odjeće, adaptacija postojećeg prostora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve