Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Glavni grad opredijelio preko 1.8 miliona za potrebe sporta

Glavni grad je na osnovu Javne funkcije, za treninge u SC Morača (velika, mala i borilačka sala), na bazenima u sklopu SC Morača (otvoreni i zatvoreni) i na streljištu Ljubović, za naše najbolje klubove opredijelio 1.000.000 eura

Za potrebe podgoričkih klubova, manifestacije i brojne sportske akcije koje organizuje i podržava Sekretarijat za kulturu i sport, Glavni grad će u 2021. godini izdvojiti preko 1,8 miliona eura, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Svjesni smo teške situacije u kojoj su se našli naši klubovi tokom pandemije virusa COVID 19. Zbog toga ćemo uraditi sve što je u našim mogućnostima da svima kao i do sada, znajući da nas veliki broj klubova na kvalitetan način predstavlja širom svijeta, budemo prava podrška”, saopštio je tim povodom Miloš Antić, pomoćnika sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, koji je najavio “nove, brojne akcije podrške klubovima i najistaknutijim sportistima”.

Ne računajući značajna ulaganja u sportsku infrastukturu, Glavni grad je na osnovu Javne funkcije, za treninge u SC Morača (velika, mala i borilačka sala), na bazenima u sklopu SC Morača (otvoreni i zatvoreni) i na streljištu Ljubović, za naše najbolje klubove opredijelio 1.000.000 eura.

“Dodatnih 480.000 eura raspoređeno je klubovima čiji je Glavni grad osnivač –ŽRK Budućnost i KK Budućnost Voli dobiće po 200.000 eura, Muški odbojkaški klub Budućnost Volley 50.000 i Vaterpolo plivački klub Budućnost 30.000 eura – dok je 100.000 podijeljeno klubovima na osnovu Konkursa za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija. Uz organizaciju tradicionalnih manifestacija Sekretarijata za kulturu i sport, dolazimo do gore pomenute brojke od preko 1,8 milona eura ulaganja u podgorički sport”, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve