Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Glavni grad nagradio deset najboljih biznis ideja koje će oživjeti Staru Varoš

Predstavnik dobitnika podrške za razvoj preduzetništva u Staroj Varoši, Zdravko Klikovac se u ime svih dobitnika subvencije zahvalio gradonačelniku dr Ivanu Vukoviću i Glavnom gradu na izuzetno dobroj i korisnoj inicijativi, dodajući da ih sve skupa posebno raduju riječi gradonačelnika kada su u pitanju dalji planovi i ideje za razvoj i oživljavanje Stare Varoši

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisao je danas ugovore sa preduzetnicima čije biznis ideje su na konkursu za razvoj preduzetništva u Staroj Varoš ocijenjene najboljim i izrazio veliko zadovoljstvo zbog činjenice da će ovi preduzetnici u narednih godinu dana realizovati nove inicijative i razvojne projekte u ovom dijelu grada.

“Glavni grad je opredijelio 50.000 eura i kao rezultat toga uskoro ćemo na ovom prostoru imati nove suvenirnice, galerije i razne sadržaje koji će sigurno upotpuniti sliku ovom istorijskom jezgru glavnog grada. Mi smo veoma posvećeni uneprjeđenju ukupnog stanja u Staroj Varoši cijeneći ono što je kulturno-istorijski, identitetski značaj ovog dijela grada za Podgoricu u cjelini. U tom cilju u protekle dvije godine realizovali smo cijeli niz investicija, uključujući i temeljnu rekonstrukciju rodne kuće Rista Stijovića i Ulicu Braće Zlatičanina. Trenutno je u završnoj fazi rekonstrukcija Ulice Keše Đurovića, Predgrad i dijela Ulice Gojka Radonjića”, istakao je Vuković.

On je podsjetio da je ideja Glavnog grada da kroz ove i slične projekte Staroj Varoši bude vraćen autentični izgled, kaldrma i sve ono što će uljepšati i vratiti život ovom istorijskom gradskom jezgru.

“Isto tako smo svjesni da to samo po sebi ne garantuje uspjeh ove naše inicijative. Uspjeh će doći jedino ako se život u mnogo većoj mjeri vrati u Staru Varoš. Mislim da je ovo najbolji način, dakle da ponudimo ljudima finansijsku podršku da pokrenu svoje biznise i da se nadamo da ćemo u narednom periodu u različitim djelovima Stare Varoši imati nove kreativne punktove, mjesta kreativne energije đe će se ljudi okupljati i na taj način uspjeti da zbilja oživimo ovaj pomalo uspavani biser Podgorice”, naglasio je Vuković dodajući da ovaj dio grada očekuju i mnogo veći projekti.

“Ukoliko finansijske mogućnosti dozvole, a vrlo je nezahvalno takve stvari pretpostavljati u vremenima korona krize, možda bismo već iduće godine ušli u realizaciju jednog kapitalnog infrastrukturnog projekta, a to je izgradnja pješačkog mosta koji bi povezao Staru Varoš sa platoom koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela Podgorica i Sportskog centra. Na taj način bi dodatno motivisali ljude da prolaze kroz Staru Varoš, da tu ostaju i da, siguran sam kroz koju godinu, učine da se Podgorica u još većoj mjeri ponosi Starom Varoši”, zaključio je Vuković.

Predstavnik dobitnika podrške za razvoj preduzetništva u Staroj Varoši, Zdravko Klikovac se u ime svih dobitnika subvencije zahvalio gradonačelniku dr Ivanu Vukoviću i Glavnom gradu na izuzetno dobroj i korisnoj inicijativi, dodajući da ih sve skupa posebno raduju riječi gradonačelnika kada su u pitanju dalji planovi i ideje za razvoj i oživljavanje Stare Varoši.

„Što se tiče nas koji ovdje živimo, jedva smo čekali i dočekali revitalizaciju Stare Vraoši, što podrazumijeva i ovaj prelijepi objekat kuće Rista Stijovića koja je nedavno rekonstruisana, zatim ulica Braće Zlatičanina, kao i ulice čija je rekonstrukcija u toku, odnosno Predgrad i Keše Đurovića“, naglasio je Klikovac. On je saopštio da su Starovarošani to dugo vremena čekali i sanjali, te da vjeruje da će nagrađeni preduzetnici opravdati povjerenje koje im je ukazano od strane Glavnog grada. „Nadam se da se ovdje radi o nekom lijepom početku i da će u bliskoj budućnosti Stara Varoš kao kultni dio grada biti dodatno interesantan i atraktivan i da će privući i zadržati mnogo više turista i posjetilaca nego do sada“, zaključio je Klikovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve