Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Glasali da budu persone non grata

Hrvatska je oštro odgovorila Crnoj Gori. Vjerovanje je da će to tek učiniti. Otuda valjda strah PES-ovaca i Demokrata koji su glasali za Rezoluciju da će biti proglašeni za persone non grata. A onda će im ulazak u Hrvatsku moći malo śutra. Sad Milatović Jakov ispade demokrata. Udario  po Spajiću to što može. A bili su skoro kao braća po materi.

Piše: Slavko Mandić

Opet su osramotili Crnu Goru. Ne bi to oni tako, ali sila boga ne moli. Beogradski vlastodržac je neumoljiv. A kad takav mravojed dune i oganj sune, ovdašnji posrnuli poltroni, jadikovci i bezdostojanstvenici, potrče brzinom munje da zadovolje komandanta. Sve će mu dat, a što još nijesu od Crne Gore. Treba samo da se śeti i zatraži. Pa da pošlje nekoga od svojih punoglavih Vulina ili praznoglavih Rakovića, Antića, Marića, Brnabićke. Može i Đuka advokat i komplentna Pink ekipa. Na čelu sa Prletom Perićem, koji će biti u pratnji pedofila novoposvećenog mitropolita Kačavende, kojega je Crkva Srbije nagradila za grozni zločin koji se ne prašta nikome, osim popovima. Nagrađen je i Pahomije i još cijela svita bradatih čudovišta.

Domaći diplomirani uslugari i poltroni epskih razmjera, gmizavci od kojih će se stiđet njihova pokoljenja, opet će krenut da Crnu Goru svade sa komšijama i da im, u ime mrzitelja čojstva, zapravo kukavice koja se sjajno oblikovala u Aleksandru Vučiću, zabiju još po koji prst u njihova dokazano prijateljska oba oka. I onda pošalju sliku i priliku vlastite jadikovke na koju se on osvrnut neće.

Zapravo Skupština četničkog vojvode Andrije Mandića, čiji su poslanici jurišnici osnaženi „evropskim“ PES-om i još „evropskijim“ Demokratama, i legendarnim jednojajačnim SNP-om, kojima je sva Evropa do Beograda i Banja Luke, jer do Moskve je to mislenica imenica, usvojila je Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen.  Valjda da odobrovolje šefa univerzalne četničke crnogorske ekspoziture, sa stolovačom u Beogradu, domaći “znanstvenici“ su dodali Jasenovačkoj deklaraciji još i Dahau i Mauthauzen. Diktat dobijen od Vučića, prljavi domaći zadatak dat na realizaciju minijaturnim poluproizvodima, uspješno je završen. Vučko je zadovoljan što svaku prljavštinu ne mora on sam da učini. Kad već ima bijedne poslušnike, dokazao je da umije da ih koristi za vlastite potrebe, izuzetno kreativno. A da ih sve skupa ne cijeni kazao im je kad nije dozvolio da Srbija izglasa Rezoluciju o Jasenovcu, koja uzgred nema veze sa Crnom Gorom, uz obrazloženje da ne želi da kvari odnose sa Hrvatskom.
Ali  za Crnu Goru ne da ni pet prebijenih para. Pitanje koje se prirodno postavlja je što bi davao on kad još grđe od njega misli i radi vladajuća politika naše države.

Licemjerstvo preśednika crnogorskog parlamenta i pokušaj dodvoravanja na sve strane, kad to može i kad treba, je opštepoznata kategorija ovog komplikatora. Četnički vojvoda nije toliko glup da ne razumije da Crna Gora ne bi dobila IBAR da je Rezoluciju pokrenuo koji dan ranije. A onda bi zbog moguće blokade Hrvatske on bio proglašen za glavnog krivca. Ovako, sačekao je da se posao oko usvajanja izvještaja završi i onda lagano prevario susjede. Etika, nema što.

Još jedan licemjer, veći od ovoga manjega, domaćega uspješnog poslušnika lidera tuđe države, Oliver Varhelji je priča za sebe. Zna vojvodina ideološka sličnost kojom se vrstom moralnih pregnuća bavi njegov prijatelj. Kao što je znao što će ovaj uraditi da crnogorski parlament uvrijedi susjeda. Ali mu to nije zasmetalo. Naprotiv, ovaj smješko, koji je, da sprdnja bude veća, Evropski komesar za susjedstvo i proširenje, čestitao je predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću na rezultatima koje je njegov dom postigao kada je u pitanju dobijanje pozitivnog IBAR-a. Tako je to prenijela crnogorska skupština. A tamo se ne laže. Mada je laž nacionalni interes Srbije, usvojena je dobrano i u našim institucijama sistema.

Pitanje je li premijer bio ucijenjen je glupost. Da ima premijera, ne bi bilo ucjene. Ali od kad „provjetriše“ iznad Gore Crne, dolazahu sve gori od gorega. A mislili smo da od grguravog nema grđi. Evo izgleda ima. Ovaj sadašnji kani da nas uništi po svakom pitanju. Političkom, ekonomskom, društvenom. Narod mu sve manje vjeruje. Ne pomažu ni obećanja o povećanju plata. Jer građani, istina sve manje, ulaze u trgovine. Vide sami da ono što je koštalo euro, dan kasnije ima dupliranu vrijednost. A naš čoek je đavolja rabota, posebno kad mu u špag ulježeš.

Ulickani Varhelji pohvalio je Spajića, ali kao usputnu stanicu, jer je za uspjeh zaslužan vojvoda Mandić. Da li je tada mislio da će ovaj učvrstiti njega u resoru Evropskog komesara za susjedstvo i proširenje? Ko zna? Ne odgovara on Briselu nego Orbanu. A ovaj je sa Vučićem nokat i meso. I đe je tu nesretni premijer? Niđe vaistinu.

A što ako je tačno da je ovaj ucijenio Spajića da će mu srušiti vladu ako ne glasa za rezoluciju? Pa ništa. Spajke će, kao i uvijek, zdušno poslušati apsolutnu vlast u koalicionoj politici državnog provizorijuma.

Hrvatska je oštro odgovorila Crnoj Gori. Vjerovanje je da će to tek učiniti. Otuda valjda strah PES-ovaca i Demokrata koji su glasali za Rezoluciju da će biti proglašeni za persone non grata. A onda će im ulazak u Hrvatsku moći malo śutra. Sad Milatović Jakov ispade demokrata. Udario  po Spajiću to što može. A bili su skoro kao braća po materi.

Kako je ono švedska ABBA pjevala Money Money Money, pjevaju sad domaći politički slagatori. Osim za mani, ne pada im na pamet da se zakače za bilo što drugo. Pa ni za srpstvo. Viđećete narode tršeni brže no ste mislili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Luka
30.06.2024-07:35 07:35

Oni su svakako i đe god da su non grate.
Čak ni persone nego jadovi jadni.

pe pera
30.06.2024-08:35 08:35

Kako ste je jeftivo prodali. Obraz nema cijenu. Znači može Srebrenica a ne može Jasenovac?!

Intelektualac
30.06.2024-08:38 08:38

Evropo, imaš li sad oči?
Da te prevesla jedan Rajo četnik.

Garo
30.06.2024-08:47 08:47

Poltroni Vučić3vi piz..lisci.
Fuj

gosnpipun
30.06.2024-09:35 09:35

cg je usvojila rez o srbijanskom i cro genocidu..ko je sljedeći

Meho
30.06.2024-09:41 09:41

Podvala od Vucka i Dodika Cetnickim partijama CG !! Rezoluciju je u crnogorskom parlamentu podržala većina poslanika Pokreta Evropa Sad premijera Milojka Spajića, prosrpske desnice predsjednika parlamenta CETNIKA Andrije Mandića, umjereno prosrpske Socijalističke narodne stranke (SNP) i Demokrata( SESELJEVACA ) Alekse Bečića.-Zabranit ovoj eliti ulazak u Hrvatsku i u EU ka Dodiku u USA- nek setaju kod Vucka i Dodika !

Mima
30.06.2024-09:58 09:58

Jadove izdajnički može naravno svaki zločin, ali ovo je vaša Vučkova- Av Av ideologija i strategija, funjaro.

Zvrk
30.06.2024-10:01 10:01

Mislili su Cetnici mrznjom da mogu cinjet sto oce sa Hrvatskom brzo su zaboravili oluju -samo im zabranit ulaz i svaki kontakt sa EU svim ovim zlikovcima cetnickim koji su glasali jer su razliciti koliko jaje jajetu !

Sejo
30.06.2024-10:10 10:10

Sad ce Hrvatska izglasat genocid nad Crnogorcima od strane srpske vojske pod vodjstvom Aleksandra Karađorđevića, poznatog pod nadimkom Aca palikuća u periodu od 1919-1925. godine !

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
30.06.2024-10:24 10:24

Oćekuje se, da ispred Skupštine Crne Gore obrne se, na ražnju, koja džora, dosadiše ove kuvane kolenice. Neka vi igra sa Petrovdanom nije pametno zazivati gnjev sveca…