Podgorička Gimnazija, kao jedan od simbola kulture i duhovnosti ovog grada, zaslužuje svoje mjesto na turističkoj mapi, a u prilog tome govori i sve veće interesovanje turista za ovaj lokalitet, istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana Popović, povodom događaja koji su TO Podgorice i JU Gimnazija “Slobodan Škerović” organizovali danas u dvorištu škole.

Ona je kazala da se turistima s ponosom ističe značaj te ustanove kao najstarije četvorogodišnje opšteobrazovne škole, koja je za više od sto godina svog postojanja iznjedrila mnoge uspješne akademike, umjetnike, doktore i druge u svijetu poznate i priznate ljude.

Direktorica JU Gimnazije “Slobodan Škerović”, Zoja Bojanić Lalović, istakla je zadovoljstvo povodom te inicijative i uspostavljanja saradnje sa Turističkom organizacijom Glavnog grada.

“Nijeste morali biti učenik ove škole, pa da osjetite divljenje prema građevini posebne ljepote, a ako ste i sticali znanje u njoj, poštovanje i poseban osjećaj pripadanja pratio bi vas kroz život”, kazala je Bojanić Lalović.

Zaključila je da sve ono što Gimnazija jeste “podstiče želju da nastavimo njegovati vrijednosti koje su utkane u njoj i da čuvamo sjećanja na njenu veliku ulogu u životu Podgorice, ali i Crne Gore”.

U umjetničkom programu, koji je organizovan u cilju isticanja značaja podgoričke Gimnazije u istorijskom, kulturnom i turističkom smislu, učestvovali su bivši i neki od talentovanih sadašnjih učenika škole.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve