Poznati crnogorski pjevač Vlado Georgiev bacio je sinoć publiku u trans kada je na Kanli kuli u Herceg novom zapjevao pjesmu “Tamo daleko”. Gerogieva, koji je sinoć učestvovao na humanitarnom koncertu, iz prvog reda su slušali lider Nove i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, kao i njegov partijski kolega i predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Foto: Screenshot Youtube

Kako je navedeno u zvaničnoj najavi, koncert “Za naše Kosovo i Metohiju” je održan “povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke”, u organizaciji humanitarne fondacije „Delije“.

Na zvaničnoj Facebook stranici Nove srpske demokratije navodi se da su koncertu prisustvovali predsjednik Nove Andrija Mandić i predsjednik opštine Budva Marko Carević, inače visoki funkcioner te stranke. Oni su koncert pratili iz prvog reda.

Foto: Nova srpska demokratija

Kada je Georgiev počeo da pjeva “srpsku himnu”, kako nazivaju rodoljubivu pjesmu “Tamo daleko” iz Prvog svjetkog rata, cijela Kalni kula je pjevala s njim u glas.

Pojedini srpski mediji su naveli da je atmosfera u Herceg Novom bila kao “da je u pitanju srpski grad”, da je “Georgijev kupio Srbe za sva vremena”, a bilo je i naslova “Tamo je Herceg Novi, tamo je Srbija”. Sudeći po koreografiji više je ličilo da se naš primorski grad nalazi na jugu Srbije, nego na jugu Crne Gore.

U programu su učestvovali još: Ivana Žigon i Kosovski Božuri, Divna Ljubojević i Melodi 357, Danica Crnogorčević i trubački orkestar Marka Gligorijevića.

Prikupljena novčana sredstva, kako su naveli organizatori, namijenjena su obnovi manastira Banjska na Kosovu i Metohiji i obnovi manastira Sv. Arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci.

2
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Veso
Gost
Veso

Svi cetnici na jednom mjestu. Ne bilo vas vise no sto vas tamo bilo!

Vasko
Gost
Vasko

Sve je do vlasti.Pod hitno preispitati kako je veliki broj naseljenika u Herceg Novom dobio državljanstvo.Koliko sam obavijesten to će ubrzo biti u proceduri.