Poznati crnogorski pjevač Vlado Georgiev bacio je sinoć publiku u trans kada je na Kanli kuli u Herceg novom zapjevao pjesmu “Tamo daleko”. Gerogieva, koji je sinoć učestvovao na humanitarnom koncertu, iz prvog reda su slušali lider Nove i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, kao i njegov partijski kolega i predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Foto: Screenshot Youtube

Kako je navedeno u zvaničnoj najavi, koncert “Za naše Kosovo i Metohiju” je održan “povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke”, u organizaciji humanitarne fondacije „Delije“.

Na zvaničnoj Facebook stranici Nove srpske demokratije navodi se da su koncertu prisustvovali predsjednik Nove Andrija Mandić i predsjednik opštine Budva Marko Carević, inače visoki funkcioner te stranke. Oni su koncert pratili iz prvog reda.

Foto: Nova srpska demokratija

Kada je Georgiev počeo da pjeva “srpsku himnu”, kako nazivaju rodoljubivu pjesmu “Tamo daleko” iz Prvog svjetkog rata, cijela Kalni kula je pjevala s njim u glas.

Pojedini srpski mediji su naveli da je atmosfera u Herceg Novom bila kao “da je u pitanju srpski grad”, da je “Georgijev kupio Srbe za sva vremena”, a bilo je i naslova “Tamo je Herceg Novi, tamo je Srbija”. Sudeći po koreografiji više je ličilo da se naš primorski grad nalazi na jugu Srbije, nego na jugu Crne Gore.

U programu su učestvovali još: Ivana Žigon i Kosovski Božuri, Divna Ljubojević i Melodi 357, Danica Crnogorčević i trubački orkestar Marka Gligorijevića.

Prikupljena novčana sredstva, kako su naveli organizatori, namijenjena su obnovi manastira Banjska na Kosovu i Metohiji i obnovi manastira Sv. Arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci.

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Veso
Veso
13.08.2019-13:01 13:01

Svi cetnici na jednom mjestu. Ne bilo vas vise no sto vas tamo bilo!

Vasko
Vasko
13.08.2019-16:26 16:26

Sve je do vlasti.Pod hitno preispitati kako je veliki broj naseljenika u Herceg Novom dobio državljanstvo.Koliko sam obavijesten to će ubrzo biti u proceduri.