Javni funkcioneri Ministarstva pravde donirali su polovinu svoje martovske zarade Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti i na taj način dali svoj doprinos u sprečavanju širenja infekcije Covid19, saopšteno je iz ovog resora.

foto arhiva

Kulturni centar Rumija iz Čikaga priključio se borbi protiv koronavirusa u Crnoj Gori. To udruženje odlučilo je da Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Crne Gore uplati 10.000 dolara, saopšteno je danas iz Uprave za dijasporu.

Kako se ističe, iako se naši ljudi u Čikagu i sami suočavaju sa istim problemima, u ovom teškom trenutku misli svih članova KC Rumija su u Crnoj Gori i Baru, a želja im je da se njihova donacija usmjeri Opštoj bolnici u tom primorskom mjestu i Opštini Bar.

“KC Rumija važi za jedno od najbrojnijih i najorganizovanijih udruženja u dijaspori, koje je u proteklih 25 godina organizovalo više uspješnih akcija, kako za pomoć pojedincima, tako i za poboljšanje uslova života u Opštini Bar, odakle potiče najveći broj članova ovog udruženja”, navode u Upravi za dijasporu.

Podsjećaju i da je, prepoznajući humanost članova tog udruženja i njegove rezultate, KC Rumija nagrađen državnom nagradom za dobročinstvo, te nagradom za filantropiju Iskra.

“Uprava za dijasporu Crne Gore pozdravlja humani gest KC Rumija koji potvrđuje neraskidive veze između matice i dijaspore, a koje naročito dolaze do izražaja u teškim vremenima poput ovih sa kojima se Crna Gora, ali i sve zemlje svijeta u kojima živi naša dijaspora, trenutno suočavaju”, zaključuju u Upravi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve