Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Fudbalski klub Zabjelo i Festival kulture Zabjelo organizuju program za najmlađe 8. juna

Član uprave FK Zabjelo, Rade Radojičić, istakao je značaj ovog kluba za lokalnu zajednicu i za djecu

Fudbalski klub Zabjelo i Festival kulture Zabjelo organizuju program za najmlađe u četvrtak 8. juna na stadionu „Nikola Šćepović“ u Podgorici, sa početkom u 18 časova, a ulaz je slobodan. Na taj način biće obilježen uspješan početak besplatne škole fudbala FK Zabjelo koji ove godine slavi jubilarnih 60. godina postojanja.

Festival kulture Zabjelo je prvim izdanjem, održanim prošlog juna, pokazao da je festival za cijelu porodicu. Od tinejdžera, preko čitavih parodica koje ga posjećuju zajedno, pa sve do veterana rokenrola – publika je bila šarenolika i ujedinjena u dobroj energiji, a brojni roditelji koji su došli sa djecom pokazali su da se muzički ukus najmlađih gradi od malih nogu.

Učešće u dječijem programu će uzeti zabavljači Šanta Panta i Žarko Žabac, dječiji pjesnici Slobodan Bećo Došljak i Veljko Veljović, a pridružiće im se i sportski radnici i reprezentativci koji su potekli sa Zabjela.

Poseban poziv upućen je Resursnom centru “1. jun”, organizaciji Specijalna Olimpijada, kao i osnovnim školama na Zabjelu, “Vuk Karadžić” i “Oktoih” da se na festivalskoj bini predstave najuspješniji učenici iz sportskih, literarnih i drugih sekcija.

Kao i prošle godine, i ovog puta će dio od svake prodate ulaznice za Festival kulture Zabjelo biti usmjeren na razvoj Fudbalskog kluba Zabjelo. Prošlogodišnja donacija pomogla je klubu da, posle deset godina, ponovo pokrene školu fudbala za mlađe kategorije. Zahvaljujući publici Festivala kulture Zabjelo, ove godine Fudbalski klub Zabjelo pokrenuo je besplatnu školu fudbala za dječake i djevojčice koju pohađa više od 100 članova od 6 do 12 godina.

„Donacije od prošlogodišnjeg Festivala kulture Zabjelo su značajno doprinijele stabilnosti našeg kluba, što je uslovilo dodatno poboljšanje dijela infrastrukture i pokretanje školice fudbala. I dalje je otvoren naš poziv za sve roditelje da dovedu svoju djecu na stadion „Nikola Šćepović“ i pridruže se besplatnoj školi fudbala“, rekli su iz FK Zabjelo.

Član uprave FK Zabjelo, Rade Radojičić, istakao je značaj ovog kluba za lokalnu zajednicu i za djecu.

„Jasno je zašto je FK Zabjelo značajan za zajednicu i za samu djecu. Od druženja sa drugom djecom i učenja prvih fudbalskih koraka do razvijanja sportskog duha i drugarstva, a najveći cilj našeg kluba je još od ranije da ta djeca jednog dana zaigraju i za prvi tim. Pozivam sve ljude dobre volje da kupovinom karte za Festival kulture Zabjelo podrže dalji razvoj našeg kluba“, saopštio je Radojičić.

Jedan od motiva Festivala kulture Zabjelo je da se na ovaj način skrene pažnja na naše najmlađe sugrađane i sugrađanke koji će nam se pridružiti 8. juna i tako upotpuniti priliku ali i poruku festivala – da djeca zaslužuju uslove za kulturni i sportski razvoj.

Pored Fudbalskog kluba Zabjelo, ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati i Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima širom zemlje i putem interneta, a sve informacije se mogu pronaći na stranici festivala festivalkulturezabjelo.me.

U toku je akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon traje do kraja dana u ponedjeljak 5. juna. U prodaji su i festivalske ulaznice po cijeni od 20 eura i jednodnevne po cijeni od 12 eura. Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve