Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Fudbal pobijedio mržnju

''Svojim ponašanjem navijači i fudbaleri crnogorske reprezentacije su pokazali ono što je crnogorce uvijek krasilo domaćinski doček i ljudski odnos prema gostu''

Piše: Aleksandar Damjanović

Dešavanja oko fudbalske utakmice Crna Gora Srbija su pokazali da je sport pobijedio mržnju, tenzije i politiku koje su uvijek bile prisutne kada igraju ove dvije reprezentacije.

Fudbalski savez naše države je profesionalnom organizaciom pokazao da je sposoban za organizaciju zahtjevnih događaja.

Svojim ponašanjem navijači i fudbaleri crnogorske reprezentacije su pokazali ono što je crnogorce uvijek krasilo domaćinski doček i ljudski odnos prema gostu.

Od samog dolaska pa sve do završetka utakmice ekspedicija FSS se ośećala kao u svojoj kući, što je pokazatelj da je sport ipak pobijedio šovinizam i mržnju.

Fudbaleri i stručni štab reprezentacije Srbije je svojim sportskim i ljudskim ponašanjem pokazali da oni nijesu reprezenti one Srbije koju predstavljaju pojedini tamošnji mediji i kvazi politički analitičari.

Pokazalo se kao besmislena odluka da se ova utakmica proglasi utakmicom visokog rizika, jer je kao što smo imali priliku da vidimo pobijedio fer-plej.

Bez obzira na rezultat mi koji smo navijali za crnogorsku reprezentaciju treba da budemo ponosni na igru naših reprezentativaca i sportsku sliku koja je poslata svijetu iz Podgorice.

Jedini gubitnici ove sportske priredbe su oni koji su željeli da se zviždi intoniranju srpske himne i da se uvredama dočekaju reprezentativci Srbije.

Novinari dijela srpskih medija koji su došli da zabiljže neke senzacije i uvrede prema srpskim reprezentativcima su sa stadiona izašli praznih bilježnica.

Sve čestitke navijačkim grupama crnogorske reprezentacine, Fudbalskom savezu i predśedniku Dejanu Savićeviću na doprinosu koji su dali da se iz Crne Gore pošalje sportka slika na ponos svih nas.

DA JE VJEČNA CRNA GORA, ŽIVJELA SRBIJA!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pasima
28.03.2023-12:51 12:51

BRAVO PRVO ZA NAVIJACE,A IGRACIMA SVE POHVALE.
BILI STE NA VISINI ZVOG ZADATKA MOMCI I SAMO GLAVU GORE,JER POBJEDA CE BITI.
SRBIJI NARAVNO CESTITKE.