Na proširenoj śednici Kordinacionog odbora Crnogorskog pokreta, juče je izabran tročlani Koordinacioni odbor za glavni grad Podgorica. Članovi odbora su: Danilo Burzan i Filip Martinović, a koordinator je Zoran Mugoša.

Odbor je zaključio da političke snage koje konstantno nasrću na ustavni poredak, indukuju  političke prilike, i podstiču građane da svoje nezadovljstvo iskazuju na ulicama, što kod normalnog političkog djelovanja nije sporno ali je pozadina ovakvog djelovanja veoma jasna i očigledna, jer se ono nemušto usmjerava protiv ustavnog poretka zemlje, a sve sa ciljem promjene temeljnih odrednica za koje su se građani Crne Gore izborili obnovom državne nezavisnosti.

To zahtijeva adekvatan i organizovan odgovor pa je zaključeno da se od jeseni pokrene kampanja u vidu javnih tribina i posredstvom medija, koja će imati za cilj upoznavanje javnosti sa stvarnim ciljevima javnih i tajnih centara moći koji upravljaju djelovanjem određenih opozicionih političkih partija.

Podgorički odbor je Vrhovnom državnom tužilaštvu podnio i krivičnu prijavu protiv  NN lica,  službenih lica u Upravi za nekretnine – područna jedinica Podgorica, zbog  zloupotrebe povjerenja iz čl. 249 stavovi 1 i 3 i zbog krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja iz člana 416 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Uvidom u katastar nepokretnosti za opštinu Podgorica utvrđeno je da je suprotno zakonskim odredbama, na Mitropoliju Crnogorskoprimorsku, kao dijelu Srpske Pravoslavne Crkve, upisano 2,2 kvadratna kilometra crkvenog zemljišta i sve crkve i manastiri u podgoričkoj opštini.

Od tužilaštva Odbor zahtijeva da u okviru svojih nadležnosti pokrene postupak, utvrdi koja su lica počinila navedena krivična djela i preduzme mjere iz svoje nadležnosti.

Komentari

avatar