Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja

''Novčana pomoć od po 1.000 eura za dvadeset familija uplaćena je penzionerima sa rang liste koju je sačinila komisija koju je osnovao UO Udruženja penzionera Cetinje'', ističe se u saopštenju.

Na sjednici održanoj 20. maja 2024. godine, članovi Upravnog odbora Fondacije Blažo Sredanović su donijeli odluku o dodjeli 20 hiljada eura pomoći ekonomski ugroženim porodicama cetinjskih penzionera, saopšteno je iz te Fondacije.

“Novčana pomoć od po 1.000 eura za dvadeset familija uplaćena je penzionerima sa rang liste koju je sačinila komisija koju je osnovao UO Udruženja penzionera Cetinje”, ističe se u saopštenju.

Fondacija Blažo Sredanović utemeljena je, podsjećaju, kako bi pomagala ekonomski najugroženijim porodicama na Cetinju ali i dodjeljivala nagrade stvaraocima koji su posebno doprinijeli kulturnom, umjetničkom i naučnom napretku i afirmaciji Cetinja.

Osnivač Fondacije, kroz koju nastavlja svoj višegodišnji društveni i humanitarni angažman, je ugledni crnogorski iseljenik Blažo Sredanović.

Članovi UO Fondacije su publicista Marko Špadijer, slikar Luka Lagator, biznismen i humanista Ivo Đukanović, advokat Nikola Belada, lingvista i dekan FCJK Aleksandar Radoman, bivši gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, novinarka Tanja Pavićević i direktor Fondacije Srđan Čović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Katalonka
12.06.2024-13:53 13:53

Katalonka