Odbor za izbor i imenovanje utvrdio je konačnu listu kandidata za članove savjeta RTV Podgorica o kojoj će se na prvoj narednoj sjednici Skupštine Glavnog grada izjasniti odbornici.

Za članove savjeta gradske televizije u kategoriji javnih službi iz oblasti kulture i sporta čiji je osnivač Glavni grad predložena je Dragana Tripković, producent i bivši član savjeta RTCG, obrazovne institucije predstavljaće Živko Andrijašević, a NVO sektor Branislav Mićunović, nekadašnji ministar kulture koga je predložila NVO Atak.

Turističke organizacije, privredna društva iz oblasti turizma predstavljaće Husein Ceno Tuzović, publicista, a privredna društva, mala i srednja preduzeća i preduzetnici Božidar Jaredić, nekadašnji direktor RTCG i član Crnogorskog zbora.

Predsjednik odbora Mihailo Anđušić saopštio je da se nada da će Skupština Glavnog grada podržati članove savjeta.

“Ovo će biti svojevrstan izazov jer po prvi put imamo lokalnog javnog emitera na nivou Glavnog grada. Znamo da postoje lokalne televizije na nivou države u nekoliko opština ali smatram da Podgorica zaslužuju da iskorači. To će biti svojevrstan izazov koji možemo savladati tako što ćemo izabrati kvalitetne ljude”, naveo je Anđušić.

Odbornik URA Zoran Mikić ocijenio da vlast pravi partijsku televiziju.

“Osjetio sam potrebu da glasam za Huseina Cena Tuzovića jer se radi o svojevrsnoj legendi grada i zaslužuje da se nađe u savjetu televizije, za razliku od većine drugih kandidata. Kada pogledamo da su kandidati Živko Andrijašević i Branislav Mićunović jasno mi je da idemo u pogledu stvaranja podobnog savjeta televizije. Na isti načio je stvoren i savjet RTCG”, poručio je Mikić.

Jovan Rabrenović (LP) naveo je da svi kandidati koji su konkurisali zavređuju pažnju, kako po kvalitetu, tako i po radnoj biografiji.

“Mislim da ova televizija prevazilazi okvire lokalnog javnog emitera. Biće težak zadatak ljudima u savjetu da na najbolji način osmisle rad televizije koja će biti, pretpostavljam po njihovim biografijama, kompetentna da odgovori svim tim zahtjevima koji stoje pred njom i u pogledu informativnog sadržaja i ono što je nama svima jako važno, u pogledu objektivnosti. Ovo su ljudi sa dovoljno znanja da mogu garantovati ozbiljnost”, naveo je Rabrenović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve