Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Film ”Grudi” na festivalu u Turskoj

Film je prikazan na više od 20 filmskih festivala u svijetu. Dobio je mnoge nagrade i priznanja

Film “Grudi” rediteljke Marije Perović prikazan je na Internacionalnom Women Filmmakers Festivalu u Turskoj – u Balkan Official Selection, podgrupi zvanične međunarodne selekcije dugometražnog igranog filma.

Ovogodišnji, četvrti, Internacionalni Women Filmmakers Festival održava se u tri faze u online formatu, a za cilj ima promociju i podršku ženama filmskim autorkama, ali i ostalim ženama u filmskoj industriji.

Film “Grudi” je bio crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, a predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

Film je prikazan na više od 20 filmskih festivala u svijetu. Dobio je mnoge nagrade i priznanja.

Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović.

Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve