Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

FCJK na internacionalnom bijenalu dizajna u Južnoj Americi

Grafički dizajner s Cetinja, Dejan Batrićević kaže da je veoma zadovoljan što će predstavljati Crnu Goru na bijenalu dizajna, ističući kvalitetan rad i trud Fakulteta za crnogorski jezik i književnost koji redovno objavljuje zapažen broj knjiga prijeko potrebnih za promociju crnogorskoga kulturnog nasljeđa u Evropi i svijetu

Knjiga u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost „Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ izabrana je među 66.712 dizajnerskih rješenja u najboljih 462 iz cijeloga svijeta, koja će biti izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u glavnom gradu Perua – Limi.

„Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ donosi izbor devet najljepših bajki crnogorske usmene književnosti. Bajke su priredili profesori s FCJK Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman, dok je ilustracije opremio grafički dizajner Dejan Batrićević, saopšteno je sa FCJK.

“Bijenale dizajna u Peruu (Peru Design Biennial) povezuje institucije, kompanije, udruženja, dizajnere na jednoj od najvećih izložbi iz domena grafičkih komunikacija, đe se mogu ispratiti globalni trendovi i novi talenti kreativne, umjetničke i kulturne industrije svijeta. Izabrani radovi biće predstavljeni na internacionalnoj izložbi 28. januara 2023. godine u predviđenom prostoru od preko 30.000 m2 u prijestonici Perua – Limi”, navodi se u saopštenju.

Grafički dizajner s Cetinja, Dejan Batrićević kaže da je veoma zadovoljan što će predstavljati Crnu Goru na bijenalu dizajna, ističući kvalitetan rad i trud Fakulteta za crnogorski jezik i književnost koji redovno objavljuje zapažen broj knjiga prijeko potrebnih za promociju crnogorskoga kulturnog nasljeđa u Evropi i svijetu.

„Uprkos izloženim nakaradnim opstrukcijama ove i prethodne Vlade Crne Gore, Fakultet za crnogorski jezik i književnost uspijeva da niže uspjehe kako ovđe tako i na međunarodnoj sceni“, zaključuje Batrićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
24.11.2022-16:30 16:30

Pravoslavci ne treba da plaćaju ove parazite i đžabalebaroše …