Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova ambasador Vladimir Radulović primio je danas delegaciju Odbora za evropske poslove Poslaničkog doma Parlamenta Republike Češke.

Sa današnjeg sastanka

Tokom razgovora su konstatovani sadržajni i prijateljski odnosi Crne Gore i Češke i izraženo uvjerenje da će, kroz snaženje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, oni biti dodatno intenzivirani.

Radulović je zahvalio na konzistentnoj podršci Češke evropskoj perspektivi Crne Gore, uz očekivanje da ohrabrujuće poruke i kontinuirana pomoć zvaničnog Praga neće izostati ni u budućem periodu.

Potpredsjednik Odbora za evropske poslove Premisl Mališ potvrdio je nastavak nedvosmislene podrške ostvarivanju ključnih crnogorskih vanjskopolitičkih prioriteta, pri čemu je istakao izvanredne rezultate koje Crna Gora postiže na putu ka članstvu u EU.

U tom kontekstu, istaknuta je odlučnost Češke da kako bilateralno tako i u okviru formata Višegradske grupe, zagovara nastavak politike proširenja, posebno kroz razgovore sa članicama čija podrška je izostala na posljednjem Savjetu EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim dešavanjima u Evropi i regionu Zapadnog Balkana, ocijenivši da je evropska budućnost važna kako za očuvanje stabilnosti regiona, tako i za kredibilitet EU.

Komentari

avatar