Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Euromost: Zbog nezakonite eksploatacije kamena ugrožen vodopad Skakala na rijeci Lještanici

Iz NVO Euromost su dostavili snimak i fotografije kako se na 15 metara od vodopada nezakonito vrši eksploatacija prirodnog kamena

Zbog nezakonite eksploatacije prirodnog kamena ugroženo je najveće prirodno bogatstvo i turistički potencijal u Crnoj Gori, park prirode Vodopad Skakala na rijeci Lještanici, poručili su iz NVO ,,Euromost”, koji su medijima dostavili snimak i fotografije kako se na 15 metara od vodopada nezakonito vrši eksploatacija prirodnog kamena.

Kako navode u ovoj organizaciji, oni su na poziv građana obišli ovu lokaciju napravili snimak i fotografije i odmah podnijeli prijavu.

Zatražili su od Ministarstva energetike i rudarstva, Ministarstva ekologije, Agencije za zaštitu životne sredine i Uprave za inspekcijske poslove, da “odmah stopiraju kako su naveli ovaj zločin prema prirodi i Vodopadu Skakala, kao i samoj rijeci Lještanici”.

Euromost je takođe pozvao građane iz okolnih mjesta, da prijave sve ovakve nezakonite aktivnosti.

“I sačuvaju park prirode, Vodopad Skakala i rijeku Lještanicu, najveće i najljepše prirodno bogatstvo koje imaju na ovom području, a za koje se smatra da je najveće priodno bogatstvo u Crnoj Gori, za koje još mnogi u Crnoj Gori i ne znaju da postoji”, kazali su iz NVO Euromost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve