EU pozvala je Vladu Crne Gore i Mitropoliju Crnogorsko-primorsku SPC na nastavak pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, kazala je dopisniku RTCG u Briselu portparolka Evropske komsije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

EU je konstantno podsjećala na važnost dijaloga i u tom duhu pozdravljamo nedavni nastavak pregovora dviju strana. Pozdravljamo napore Vlade da se postigne kompromis. Nažalost, ovi razgovori nijesu doveli do rješenja. Podstičemo obje strane da nastave dijalog“, kazala je Pisonero za RTCG.

Podsjetimo ekspertski timovi Vlade i SPC nijesu uspjeli da pronađu rješenje, u nastavku pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Premijer Duško Marković rekao je da su razgovori pravnih eksperata Vlade i eparhija SPC okončani bez rezultata uprkos brojnim ustupcima koje je napravio Vladin pregovarački tim.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske kazali su da Vlada, za razliku od Crkve, nije imala iskrene namjere da se u dijalogu dođe do zajednički prihvatljivog rješenja već je poziv za razgovor služio za nove ucjene Crkve i aktuelni politički marketing.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
23.07.2020-15:31 15:31

Ova gospodja iz EK Ana Pisonero Hernandez ne znam sto je po narodnosti-nacionalnosti ali se “pravi Englez”kao da nema pojma sto je nasa Drzava ponudila SPC u Crno Gori,dakle gospodjo Hernandez “samo da se registruju u Drzavi u kojoj “posluju”rade sve mimo CG zakona itd i tome sl.