EROR 404! Družina KRIP (Knežević, Rudović, Ivanović, Perović) – transformersi kakve region ne pamti!

Svi u CG znaju da bi KRIP družina duvala opet u jedra DPS samo da ih neko pozove i to dobro plati

Družina KRIP koju čine Duško Knežević, Neđeljko Rudović, Željko Ivanović i Miodrag Perović definitivno su autentični! Svi oni imaju slične karakterne crte, a povezuje ih to što su mešetari i manipulatori, kao i to da su za novac spremni na najgora moguća nepočinstva. Ipak, ono po čemu će ostati upamćeni u CG, ali i šire je transformacija. Crnogorski transformersi. Evo i kratkog objašenja transformacija za svakog od njih.

Knežević ili DiKej, digitalni gazda Jezda isticao “bliskost” sa crnogorskim državnim vrhom sve dok istražitelji nijesu pokucali na njegova vrata i spriječili dalje malverzacije,

Knežević ili DiKej, digitalni gazda Jezda od osobe koja je uvijek isticala “bliskost” sa crnogorskim državnim vrhom, onog dana kada su istražitelji konačno pokucali na njegova vrata, postao je persona koja poziva na rušenje te vlasti. A nekada se državni rukovodioci nijesu mogli od njega osloboditi. Bukvalno ih je uhodio. Sada se od tih istih vlasti skriva hiljadama kilometara daleko.

Perović i Ivanović su prije dvije decenije bili prvi na braniku odbrane Crne Gore i njenih fukcionera od serije napada pomanitalog srpskog nacionalizma, a i kasnije uoči referenduma kada se Vojislav Koštunica namjerio da upropasti težnju CG da bude nezavisna država. A sada Perović i Ivanović otvoreno su stali na stranu sumnjivih ruskih paraslužbi i ponudili svoju medijsku-tabloidnu mašineriju u funkciju zaustavljanja članstva CG u NATO.

Perović i Ivanović otvoreno su stali na stranu sumnjivih ruskih paraslužbi, a nekad prvi u odbrani CG

Rudović nekada novinar-vojnik Perovića i Ivanovića iritirao je prosrpsku opoziciju svojim tekstovima, dok danas kuca neke druge tekstove odnosno kampanje i to po nalogu doušnika stranih službi DK. Cilj tih Neđeljkovih tekstova je da zbace demokratski i legalno izabranu vlast. Svi oni to rade zbog dolara, rublja, eura zavisi koja valuta važi kod njihovih nalogodavaca.

Rudović nekada novinar-vojnik Perovića i Ivanovića iritirao je prosrpsku opoziciju svojim tekstovima, dok danas kreira kampanje za doušnika i prevaranta DK

Svi u CG znaju da bi KRIP družina duvala opet u jedra DPS samo da ih neko pozove i to dobro plati.

Kao i prethodnih dana, bavićemo se njihovim odnosom odnosno kada su Ivanović-Rudović-Perović bili na suprotnu stranu od Kneževića. E tu transformaciju su pokušali da sakriju greškom EROR 404.

Prvi primjer koji donosimo, prilično je aktuelan i govori o spornih 100.000 dolara. Vijesti su ne tako davno 2017. godine jasno naslovom dali do znanja da su biznismen i njegova Atlas grupa pod istragom zbog pranja novca. U tom tekstu nijednim slovom se ne pominje DPS niti njihov funkcioner Slavoljub Stijepović, a što danas papagajski ponavljaju i ističu.

 

Istraga o pranju novca u Atlas banci: Dolari stizali iz Duškovih firmi?

Novac koji su navodno prali zaposleni u Atlas banci uplaćivan je sa račima kiparskih kompanija Polarisco mix limited i Florista group corporation, saznaju Vijesti. Izvori bliski predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću, tvrde da on kontroliše te dvije kiparske firme.U istrazi pranja novca organizovanog pod plaštom bankarskog poslovanja uhapšeno je šest osoba Kneževićev vozač Vlatko Baja Rašović i njegove kolege Goran Grujović, Natko Peličić, Predrag Pejović, Dražen Vujisić i Vlado Stevanović.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević sumnjiči svakoga od njih da je 12. oktobra 2016. godine, u podgoričkoj poslovnici Atlas banke konvertovao po 16.000 prljavih dolara u eure.Taj novac prethodno je podignut sa računa kiparskih kompanija, a tužilaštvo tvrdi da dolari potiču od nelegalnih aktivnosti preduzeća, te da su konverzijom novca dolari ubačeni u legalne tokove.SDT sumnja da su uhapšeni službenici Atlas banke naloge u tom poslu dobijali od Kneževića i tadašnjeg direktora banke čije je ime poznato redakciji Vijesti.

Naredni primjer prikazuje odnos Kneževića i opštine Budva u vezi planirane investicije. Vijesti objavljuju da je sve dogovoreno sa lokalnom vlašću, navodeći prilično na sumnjiv način da je sve dogovoreno između Di Keja i predsjednika opština Budva Dragana Krapovića.

Duško sa Krapovićem dogovorio rušenje

Kompanija Atlas invest” biznismena Duška Kneževića zatražila je od budvanskog Sekretarijata za urbanizam dozvolu za rušenje oronulog poslovno-trgovačkog centra preko puta hotela Maestral”, na kome planira izgradnju luksuznog apartmansko-poslovnog kompleksa u saradnji sa Opštinom. U zahtjevu iz Kneževićeve firme navode da dostavljaju tehničku dokumentaciju za izdavanje dozvole za rušenje i pozivaju se na navodni sastanak sa gradonačelnikom Budve Draganom Krapovićem, na kojem je to dogovoreno.

A samo par dana kasnije Vijesti prve objavljuju da nema ništa od dogovora Kneževića i Krapovića. U svim tim tekstovima se naglašava da je opština Budva odluku o investiciji donijela kada je na vlasti DPS, kao i stav mještana koji su bili protiv investicije Kneževića.

Opština ne da Kneževiću dozvolu

Budvanski Sekretarijat za urbanizam odbio je da izda dozvolu kompaniji “Atlas invest” biznismena Duška Kneževića za rušenje oronulog poslovno-trgovačkog centra preko puta hotela “Maestral”.Kneževićeva kompanija planira u saradnji sa Opštinom Budva da na toj lokaciji izgradi luksuzni apartmansko-poslovni kompleks.

Za kraj donosimo dio intervjua koji je Knežević dao Vijestima. To je bio januar 2017. godine, gdje propali biznismen afirmativno govori o odnosu sa vlastima, a “Vijesti”, to ističu i u naslovu, jasno stavljajući do znanja čitaocima da je on osoba koja je bliska vlastima. Novinarka postavlja pitanje kao da nije upućena u ono šta su njene kolege pisale o tom Kneževiću odnosno da je u „finansijskim problemima“.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević za Vijesti: Banke prodaje, Meljine ne da, s vlašću korektno

Vijesti:Jedan dio medija već nekoliko godina piše da ste u ozbiljnim finansijskim problemima i daje jedan od uzroka sukob sa vlašću u Crnoj Gori. Koliko u tom ima istine?

Knežević: Jedan od velikih problema našeg društva je politizacija svih pojava, nalaženje političke namjere, ili češće zavjere, u svemu. Ova naša sociološka karakterisika zna da optereti poslovanje, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu. Vlast i biznis su međuzavisni partneri čiji odnosi bitno određuju prosperitet jednog društva. Moji odnosi sa vlašću su uvijek korektni i profesionalni. U protekloj deceniji poslovanja u Crnoj Gori značajnu podršku i razumjevanje imao sam od Vlade i naročito od g. Đukanovića, koga bih posebno izdvojio u smislu stimulisanja ekonomskog razvoja i modernizacije ekonomije. Imali smo i njegovu značajnu podršku u dovođenju stranih investitora, kao i u promociji Crne Gore kao investicione destinacije. Ako i postoje nerazumijevanja, ona nisu posljedica loših namjera već različitih metoda, prioriteta ili ciljeva. I to je sasvim normalna pojava, jedino djeluje problematično kroz prizmu zlonamjernih skandal fabrikanata koji su, nažalost po društvo, takođe svakodnevna pojava. Oni zastupaju određene interesne grupe koje kroz kontrolu tabloida, spinovanje i pravljenje lažnih sukoba pokušavaju da utiču na javni i ekonomski život i skrenu pažnju sa realnih problema društva.

Komentari

avatar