Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

EPSKO-LIRSKA MISTERIJA Ko je autor poeme o Ž.I. – jarcotlačitelju iz Ruskih kula!?

"Kneževićev stil koji je zastupljen u ranijim tekstovima se podudara sa stilom ove kratke poeme. Ali ne bih ništa da prejudiciram da gospodina Kneževića ne bih dovodio u nezgodan položaj i izlagao ga eventualnoj tužbi", reakao je naš sagovornik

Ruske kule šesti sprat, muzeš jarca kriviš vrat, malo kapi mnogo želja, sudba jarcotlačitelja. Ovim stihovima počinje kratka misteriozna poema nepoznatog autora koja je prosto zaludjela dio crnogorske javnosti, a na koju su portalu Aktuelno skrenule pažnju desetine uzbuđenih čitalaca.

Željko Ivanović (LIJEVO BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Našoj redakciji veliki broj čitalaca poslalo je kratku poemu za koju se, kako nam je potvrđeno iz više dobro upućenih izvora, spekuliše da je naslovljena “Molitva za of-šor patrijarha Ž.I.”.

Ovih nekoliko redaka sročenih u, kako su opisali naši čitaoci, “lirsko-epsku poslasticu” izazvalo je pravu pometnju prije svega zbog spekulacija koje se za nju vezuju.

Ako je suditi po sadržaju i naslovu poeme, ona je posvećena jednom od suvlasnika Vijesti Željku Ivanoviću. Ove spekulacije podgrijava i podatak do kojeg je došao portal Aktuelno – da je pjesma prvo počela da kruži u redakcijama koncerna Vijesti, a povod je, smanjenje plata u ovom koncernu koje je Ivanović bio primoran da izvrši da bi finansirao koaliciju “Crno na bijelo”. Informaciju o smanjenju plata  nedavno je u javnost iznio lider DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević gostujući upravo na TV Vijesti.

Nesporan pjesnički talenat doveo Kneževića u prvi red osumnjičenih za delikt pisanja poeme o jarcotlačitelju, FOTO: Standard

Upravo je na Kneževića pala sumnja da je autor gore pomenute poeme, jer je on u par svojih tekstova Ivanovića poistovjećivao sa “jarcotlačiteljem”.

U cilju objektivnog informisanja javnosti portal Aktuelno je kontaktirao Kneževića koji nam je kratko odgovorio da “je zauzet unutarstranačkim konsultacijama oko podrške novoj vladi”, kao i da “nema vremena da komentariše poetske izlive koji opisuju nečiju nastranost”.

S obzirom da Knežević nije htio da potvrdi niti da demantuje da je on napisao pjesmu, portal Aktuelno kontaktirao je književnog forenzičara  koji je izvršio detaljnu analizu. Forenzičar kojeg smo kontaktirali nije htio da otkriva svoj identitet iz straha od eventualne tužbe koju bi protiv njega mogao da podnese Ivanović koji će, kako nam je slikovito objasnio, “kako je krenuo, početi da tuži svakoga ko na njega pomisli”.

Jarac – kolateralna šteta poeme o Ž.I.

Forenzičar ipak nije imao dilemu – prema njegovom mišljenu šanse da je Knežević pisao pjesmu su prilično velike.

“Kneževićev stil koji je zastupljen u ranijim tekstovima se podudara sa stilom ove kratke poeme. Ali ne bih ništa da prejudiciram da gospodina Kneževića ne bih dovodio u nezgodan položaj i izlagao ga eventualnoj tužbi”, rekao je naš sagovornik.

Misterija ipak ostaje, a našim čitaocima ostavljamo da na osnovu stila sami prosude da li je Knežević autor poeme:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Adrijana
30.11.2020-12:26 12:26

Poema je vrh. Svaka cas, pa i ako je Milan Knezevic, njen autor. U svakom slucaju ko kod bio stihoklepac zasluzuje sve pohvale. Posebno bravo za dva zadnja stiha.

GRAĐANSKI
30.11.2020-12:40 12:40

Sjajno! Duhovito! Intelektualno!