Nakon informacije o ekološkom incidentu u rijeci Ćehotina, predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i menadžmenta termoelektrane, odmah su obišli teren i još jednom, nakon detaljne analize, utvrdili da nadležni u TE “Pljevlja” nisu vršili nikakvu aktivnost na ventilima koji kontrolišu ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, a koja se uliva u Ćehotinu, saopštili su danas iz EPCG.

foto: Zagađena Ćehotina

Kako ističu, od nadležne inspekcije očekuju precizne informacije o razlogu zamućenja rijeke i uginuća ribe, kao i procesuiranja slučaja.

“Takođe će i EPCG podići krivičnu prijavu protiv jednog ili više NN lica zbog sumnje da su manipulisali pomenutim ventilom koji se nalazi van kruga termoeletrane”, kazali su iz Elektroprivrede.

Smatraju da je simptomatično i to što se incident upravo dešava u periodu raspisivanja tendera za ekološku rekontrukciju termoelektrane, čime će biti isključena bilo kakva mogućnost takvih i sličnih incidenata.

“Bez obzira na ishod istrage Elektroprivreda će u saradnji sa nadležnim institucijama i zajedno sa SRK “Lipljen”, sa kojim imamo intenzivnu sardnju, opredijeliti sredstva za saniranje ovog ekološkog incidenta sve u cilju povećanja i očuvanju ribljeg fonda pljevaljskih rijeka”, poručili su iz EPCG.

Komentari

avatar