Elektroprivreda Crne Gore finansiraće školarinu magistarskih studija jednom od saradnika u nastavi Elektrotehničkog fakulteta, kao i školarinu za po jednog studenta magistarskih studija sa najboljim prosjekom.

foto Sa današnjeg potpisivanja Memoranduma

To se odnosi na studete koji su ostvarili najbolji prosjek ocjena tokom osnovnih i specijalističkih studija, a koji su magistarske studije upisali u studijskoj 2019/2020. godini.

Sve je ovo određeno Memorandumom o saradnji koji su danas potpisali izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Igor Noveljić i dekan ETF-a Saša Mujović.

Takođe, EPCG će sa po 500 eura nagraditi po jednog studenta sa najboljim prosjekom ocjena tokom osnovnih studija, sa svakog od specijalističkih studijskih programa ETF-a, uz uslov da su specijalističke studije upisali u studijskoj 2019/2020. godini”,

“ETF je poznat po kvalitetu kadrova i EPCG to prepoznaje zato i poklanjamo punu pažnju razvoju mladih talenata a ovo je samo nastavak naše dobre saradnje“, kazao je Noveljić.

Prema riječima Mujovića, saradnja EPCG i ETF je nešto najprirodnije, jer je upravo EPCG i jedan od osnivača ETF-a, a prvi profesori na fakultetu upravo su bili kadrovi iz EPCG.

“Od sinergija nauke i privrede najviše koristi imaće upravo studenti i država Crna Gora. Ovo je dobar pravac kojim dalje treba ići a svi naši kapaciteti su na raspolaganju Elektroprivredi. Samatram da je ovaj modalitet saradnje dobitna kombinacija, za studente, fakultet, EPCG i državu”, poručio je on. 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve