EPCG da plati 354.650 eura štete zbog ekološkog incidenta

Komisija je utvrdila da je u rijekama pomrlo 420 kilograma škobalja i 2.602 kilograma pastrmke, te da je ukupna vrijednost pomrle ribe 289.650 eura

Elektroprivreda Crne Gore treba da plati 354.650 eura štete zbog ekološkog incidenta koji je izazvala Termoelektrana Pljevlja ispuštanjem otpadnih voda, zbog čega je došlo do pomora ribe u rijeci Vezišnici i Ćehotini.

Pomor ribe, Ćehotina

To se ističe u izvještaju Komisije za utvrđivanje i naknadu štete koju je formiralo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, koju čine poljoprivredni inspektor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Mile Čamdžić, vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsijek za Biologiju Danilo Mrdak i predsjednik Sportsko ribolovnog kluba “Lipljen” Vaso Knežević.

Komisija je utvrdila da je u rijekama pomrlo 420 kilograma škobalja i 2.602 kilograma pastrmke, te da je ukupna vrijednost pomrle ribe 289.650 eura.

Iz izvještaja Komisije

“Ovome treba dodati i preračunatu indirektnu štetu za naredni period od pet godina koja iznosi 65.000 eura”, dodaje se u izvještaju.

Podsjećamo, crnogorska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv TE Pljevlja i četiri odgovorne osobe, među kojime je i izvršni direktor Vladimir Šestović, zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Komentari

avatar