Elektroprivreda Crne Gore treba da plati 354.650 eura štete zbog ekološkog incidenta koji je izazvala Termoelektrana Pljevlja ispuštanjem otpadnih voda, zbog čega je došlo do pomora ribe u rijeci Vezišnici i Ćehotini.

Pomor ribe, Ćehotina

To se ističe u izvještaju Komisije za utvrđivanje i naknadu štete koju je formiralo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, koju čine poljoprivredni inspektor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Mile Čamdžić, vanredni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsijek za Biologiju Danilo Mrdak i predsjednik Sportsko ribolovnog kluba “Lipljen” Vaso Knežević.

Komisija je utvrdila da je u rijekama pomrlo 420 kilograma škobalja i 2.602 kilograma pastrmke, te da je ukupna vrijednost pomrle ribe 289.650 eura.

Iz izvještaja Komisije

“Ovome treba dodati i preračunatu indirektnu štetu za naredni period od pet godina koja iznosi 65.000 eura”, dodaje se u izvještaju.

Podsjećamo, crnogorska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv TE Pljevlja i četiri odgovorne osobe, među kojime je i izvršni direktor Vladimir Šestović, zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Komentari

avatar