Povodom saopštenja A1 televizije (Atlas media group), Elektroprivreda Crne Gore dostavila je saopštenje u kome demantuje navode odgovornih u A1 televiziji o tome da je upozorenje
EPCG o mogućem isključenju sa elektro mreže zbog dugovanja za utrošenu električnu energiju „još jedan pokušaj pritiska i opstrukcije kompanija iz Atlas grupe“.

,,Prvi put čujemo da je EPCG odbila navodni prijedlog A1 da, zbog određenih
tehničkih problema, svoja dugovanja izmiri sa drugog računa. Stoga, pozivamo A1 TV da slobodno, sa bilo kojeg računa, uplate dug za utrošenu električnu energiju”, navodi se u saopštenju Elektroprivrede.

Dodaju da tvrdnje menadžmenta A1 televizije doživljavaju samo kao nevješti pokušaj
skretanja pažnje javnosti sa činjenice da A1 TV nije izmirila tri mjesečne fakture za električnu energiju. EPCG je, shodno važećem Zakonu o energetici i Pravilima o snabdijevanju električnom energijom dužna da, kao i sve ostale kupce u ovakvoj situaciju, upozori na mogućnost primjene krajnje mjere, odnosno isključenja sa mreže.

,,To je jedini i isključivi razlog našeg upozorenja koje smo toj medijskoj kući dostavili 15. avgusta ove godine, a koje istovremeno treba shvatiti i kao poziv menadžmentu A1 da zajednički pronađemo način za izmirenje zaostalih potraživanja, pri čemu je svim kupcima električne energije u Crnoj Gori, pa i A1 televiziji, otvorena mogućnost zaključivanja Protokola o izmirenju duga u više mjesečnih rata, kao izuzetna povoljnost i svojevrstan vid beskamatnog kredita”, kažu iz EPCG.

Svi ostali navodi A1 televizije koji, osim poslovne, imaju bilo koju drugu konotaciju,
ne zaslužuju bilo kakav komentar, zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve