Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Ekipe Gradske čistoće uklonile nelegalne deponije u Golubovcima

Iz Glavnog grada apeluju na mještane i sve privredne subjekte da pravilno odlažu otpad i na taj način daju značajan doprinos očuvanju životne sredine

Ekipe gradskog preduzeća Čistoća d.o.o. Podgorica, shodno utvrđenom popisu neuređenih odlagališta na teritoriji Glavnog grada, sprovode aktivnosti na uklanjanju i čišćenju nelegalne deponije na lokaciji Donji Botun, u blizini obale Morače, sa kojima će nastaviti i u narednim danima, saopštili su iz PG Biroa.

Na ovaj način će, kako au istakli, biti uklonjena i preostala nelegalna odlagališta na teritoriji Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci.

Iz Glavnog grada apeluju na mještane i sve privredne subjekte da pravilno odlažu otpad i na taj način daju značajan doprinos očuvanju životne sredine.

Foto: Pg Biro
Foto: Pg Biro

“Podsjećamo, građanima Podgorice je od marta 2020. godine, data mogućnost da prijave nelegalno odložen otpad na teritoriji Glavnog grada putem aplikacije Kasper (Kolektivna aplikacija za selekciju, prikupljanje i recikliranje otpada) za Android i iOS uređaje. Na taj način, uz animiranje i učešće sugrađana, napravljen je značajan korak ka sistemskom i inovativnom rješavanju problema upravljanja otpadom i zaštite životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Aplikacija je, kako su objasnili, osmišljena tako da korisnik nakon registracije na interaktivnoj mapi označava lokaciju za čišćenje i prijavu, uz osnovne informacije, šalje nadležnim službama.

“Po prijemu i verifikaciji, ekipe izlaze na teren i čiste nelegalno odložen otpad, a podnosiocu prijave šalju notifikaciju uz fotografiju očišćene lokacije. Vrijeme potrebno za realizaciju i odgovor na prijavu zavisi od vrste prijave, ali obično nije duže par dana od dana podnošenja prijave”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve