Petak, 1 Jula, 2022
Rubrika:

DVOSTRUKI ARŠINI Potrčko Mladen Mikijelj raskida ugovor za plaže sa Vektra Bokom, a svog šefa Bata Carevića zaobilazi!

Carevići koji već skoro dvije decenije kontrolišu plažu Ploče potpuno su van bilo kakve kontrole ili ozbiljne provjere kada je riječ o nadležnim organima. Taj dio obale su oni praktično prisvojili kao svoje, a Mikijelj je kao njihov potrčko očito tu i doveden da sve zataška

Upravni odbor “Morskog dobra”, odlučio je nedavno da jednostrano raskine ugovor sa kompanijom Vektra Boka, zbog neizmirenih obaveza iz prethodnog perioda i ustupanje na korišćenje kupališta.

Ova odluka ne bi bila čudna da sve važe isti aršini, ali Morsko dobro čiji je direktor odnedavno Mladen Mikijelj, najbliži saradnik predsjednika opštine Budva Marka Carevića, već duže vrijeme zaobilazi da isto postupi kada je u pitanju plaža Ploče.

Carevići koji već skoro dvije decenije kontrolišu plažu Ploče potpuno su van bilo kakve kontrole ili ozbiljne provjere kada je riječ o nadležnim organima. Taj dio obale su oni praktično prisvojili kao svoje, a Mikijelj je kao njihov potrčko očito tu i doveden da sve zataška.

foto youtube.com

Portal Aktuelno nastaviće da izvještava o ovom flagrantnom kršenju zakona, ugovora i svih drugih akata države.

Farsa

Predsjednik opštine i šef SAO Budva Marko Bato Carević, koji je od nedavno javnosti postao poznat pod nadimkom ”Bato korupcija”, vratio se sa turneje po Srbiji gdje je propisno brukao Crnu Goru svojim neznanjem i ispoljavanjem verbalne hendikepiranosti. Lokalno popularni svetosavski uzurpator nakon povratka iz Srbije zatekao je svoju imperiju izgrađenu na korupciji netaknutu. Portalu Aktuelno ostaje da nastavi priču o aferama u koje su umješani on i njegov brat Nebojša u nadi da će tužilaštvo konačno početi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umješan.

Portal Aktuleno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića.

To je međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu. Ovom prilikom otkrivamo detalje malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Kršio ugovor kako je stigao

Brat predsjednika Opštine Budva Marka Bata CarevićaNebojša je još  17. marta 2003. godine zaključio ugovor o korišćenju zemljišta morskog dobra sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom. Ugovor je zaključen na period od tri godine sa mogućnošću produženja.

”Kako Morsko dobro nije produžilo ovaj ugovor, Carević je vodio spor pred Osnovnim sudom u Kotoru koji je pred svim sudskim instancama rezultirao odbijanjem Carevićevog zahtjeva da se naloži Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da sa njim zaključi Aneks ugovora kojim se produžava važenje osnovnog ugovora o korišćenju morskog dobra”, kazali su izvori portala Aktuelno dobro upućeni u ovaj slučaj.

Portal Aktuelno je došao u posjed Ugovora iz 2003. godine i utvrdio da je brat predsjednika Opštine prekršio ovaj ugovor na svaki mogući način i uprkos najgrubljim mogućim kršenjima polazi mu za rukom da i dalje drži plažu Ploče!

Tako je, na osnovu člana 21 Ugovora predviđeno da isti prestaje da važi kada se steknu svi uslovi propisani članom 10 i članom 11 Zakona o morskom dobru, kao i zbog teže povrede obaveza od strane ugovornih strana.

Teže povrede su decidno nabrojane, a u njih, između ostalih spadaju i situacije kada korisnik-brat predsjednika Opštine bez ili mimo odobrenja započne ili izvodi prepravke, adaptacije ili druge građevinske radove na ustupljenom dijelu morskog dobra, kao i situacija kada korisnik zakasni sa plaćanjem ugovorene naknade za korišćenje morskog dobra i ne izvrši uplatu nakon upućene opomene.

A brat predsjednika opštine Budva sve je te klauzule prekršio – od nelegalne gradnje na teritoriji morskog dobra, pa sve do kašnjenja sa uplatama, što znači da je ugovor koji su Carevići potpisali sa Morskim dobro za njih validan koliko i parče toalet papira!

”Nebojša Carević ne samo da nije platio zakupninu počev od 2011. godine, nego je Morsko dobro protiv njega upravo zbog neplaćanja zakupnine podnijelo tužbu nadležnom sudu i taj postupak je bio u prekidu do okončanja postupka kojeg je Carević izgubio i pred Vrhovnim sudom Crne Gore u februaru ove godine”, rekao je za Aktuelno izvor veoma dobro upućen u ovaj slučaj.

Međutim, zašto novi direktor Mladen Mikijelj nije naložio svojoj pravnoj službi da traži nastavak tog postupka i da naplati godine besplatnog korišćenja plaže Ploče od Nebojše Carevića tema je kojom će se portal Aktuelno baviti u narednim danima.

Što radi Tužilaštvo?

Sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, ne bi bilo iznanađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove. Pravo je čudo što i nakon priznanja nadležno tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojima je u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ”biznis” poduhvata.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

 

 

Najnovije

Sjutra sunčano i toplo

Vrijeme sjutra - pretežno sunčano i veoma toplo. Poslijepodne u sjevernim predjelima ponegdje umjeren razvoj oblačnosti, ali uglavnom bez kiše. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog...

Gojković: Bili smo stvarno blizu velike pobjede, protiv Srbije da zadržimo isti nivo agresivnosti

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je ponovio da je zadovoljan igrom protiv Španije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, ali i istakao da je...

Britanija šalje vojne stručnjake u BiH za suprotstavljanje ruskom uticaju

Britanija je u četvrtak saopštila da će poslati vojne stručnjake u Bosnu i Hercegovinu kako bi se suprotstavili ruskom uticaju i “pojačali misiju NATO-a...

Abazović prisustvovao prijemu povodom 4. jula – Dana nezavisnosti SAD

Tradicionalnim prijemom u rezidenciji američke ambasadorke Džudi Rajzing Ranke, obilježen je večeras nacionalni praznik Sjedinjenih Američkih Država, Dan nezavisnosti, u znak sjećanja na 4....

Facebook uklanja lažne recenzije

Facebook je dugo preduzimao mjere protiv lažnih recenzija ali sada konkretizuje taj stav. Blokiranje naloga zbog lažne recenzije Meta je ažurirala svoju politiku povratnih informacija u...

Najčitanije

Povezano

Tičić: Odbor povjerenika da ne radi po naredbi Carevića, nego u korist građana Budve

Predlog odlazećeg predsjednika Opštine Budva, Marka Bata Carevića, da za potpredsjednika imenuje Mila Božovića predstavlja nastavak drske zloupotrebe položaja ovog doskorašnjeg budvanskog lidera DF-a, bahatog kabadahije i...

Đonović: Jasno da Vulin nije došao da peca, ali može mu se kad ga pola vlasti podržava

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin stigao je juče u Crnu Goru. On je sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem posjetio pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije Srbije koji su na...

STVARNI RAZLOG POSJETE VULINA CRNOJ GORI: Svratiće do ”Dobrote”, jer mu u ”Lazi Lazareviću” nema više pomoći!?

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin boravi u posjeti Budvi, gdje će, kako su prenijeli mediji tokom dana posjetiti pripadnike Žandarmerije i policije koji...

Nastavljen sukob Joanikija s Grbljanima: Mještani prikupili novac jer je namjesnica manastira Podlastva “prognana pravde radi”, objavljen spisak donatora!

Sukob između šefa crnogorske filijale Crkve Srbije Joanikija Mićovića i mještana Grblja svakim danim je sve intenzivniji. Nedavno je objavljen snimak na kome se vidi i...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
IVAN
15.05.2021-11:46 11:46

BATO psihopata i bolest koju CETNIK mora lijecit da ovako nesto izjavi odma na ulaz u CG da je tuzilastvo na svom mjestu trebalo uhapsit i lijecit ga u ZIKS!!

milena
15.05.2021-20:34 20:34

a šta je radila bivša vlst, što nije procesuirala?

hn
15.05.2021-21:46 21:46

A restoran Levanger u Igalu se rusi i mijenja a Vektra Boka ga bukvakno dala Rakcevicevom zetu i njegovom bratu.Niko ne reaguje.Cak ni Sindikat Vektra Boke.Cudno?Posao za tuzioca.Kad ga zavrsi bice pojeo vuk magarca.

jaooooo
19.05.2021-17:35 17:35

Bato Carević je četnik onoliko koli su četnici i Tičići, Bilali, Bućin i druge porodice koje su 1917 godine potpisali u Frncuskoj dokumenat da lovćensko-grbaljski odred Kralja Nikole u egzilu u Marsej, podržavaju Kralja Nikolu i zelenaški pokret u čijem su sastavu bili. Dali neko od vas stvarno vjeruje u priče Bata da su mu pretci Četnici, gdje je dokaz za tako nešto. Isto tvrde i Tičići, Bilali ovi i oni dok se ne sjedne i zbilja vidi da oni u suštini dok se predstavljaju kao četnici, potpiču iz zelenaških porodica čiji su članovi pošli u egzil. Carević je bez… Pročitaj više »