Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero je, u saradnji sa ribočuvarima, zatekla juče dvije osobe u krivolovu u reonu Bazagur u toku ribolovnog zabrana i zabrane kretanja na jezeru.

foto NPCG

Oni su procesuirani nadležnom državnom tužiocu, i privremeno su im oduzeti plovilo, vanbrodski motor i ribarske mreže.

Zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela na akvatorijumu Skadarskog jezera jedna osoba je procesuirana nadležnom državnom tužiocu. Istog dana, nadzornici Službe zaštite u saradnji sa ribočuvarima su pronašli i privremeno oduzeli 15 ribolovnih mreža.

U Nacionalnim parkovima sitiču da neće tolerisati neodgovorno i neprimjereno ponašanje pojedinaca, a posebno u situaciji kada NKT, kao i svi nadležni organi, preduzimaju sve mjere i preporuke da se posljedice pandemije i mogućeg širenja aktuelnog virusa svedu na minimum.

– Podsjećamo, da je JPNPCG u cilju zaštite svih korisnika prostora privremeno zatvorilo ulaze za sve posjetioce. Službe zaštite JPNPCG su na terenu i obavljaju redovne kontrole prostora i spriječavanja nezakonitih radnji. Mjera zabrane kretanja svih plovila po vodenoj površini na prostoru NP Skadarsko jezero, osim za Granično-pomorsku policiju i zaposlene u Službi zaštite NP, dio je Odluke o privremenoj zabrani ulaza i boravka u svim nacionalnim parkovima, koju je JPNPCG donijelo 20. marta – navedeno je u saopštenju Nacionalnih parkova.

JPNPCG je uspostavilo Call Centar i dežurni broj telefona 067 000 825 za dobijanje svih neophodnih informacija, te prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve