Nosilac liste “SDP – ODBRANIMO GRAD”, Aleksandar Đurović, kazao je kako je predsjednik Skupštine Opštine Tivat Ivan Novosel, danas pred opštinske odbornike pokušao da stavi dvije ‘sporne’ odluke zbog kojih je došlo do bojkota skupštinskog zasjedanja od strane nekoliko političkih subjekata.

foto SDP

“Mi u SDP-u smo izrevoltirani pokušajem da se odluke o davanju saglasnosti na tekst Ugovora o snabdijevanju prerađenim otpadnim vodama projekta »Lustica Development« AD Tivat i odluka o dodjeli na besplatno korišćenje prostora za rad u objektu Šoping centra na Seljanovu, NVO”Crnogorski atelje realistične umjetnosti Tivat” iza koje stoji sin sekretarke za finansije Opštine Tivat Rajke Jovićević funkcionerke tivatskog DPS-a”, navodi se u saopštenju.

Novosel je ‘sporne’ tačke dodao na planirani dnevni red tri dana pred planiranu sjednicu ne omogućujući raspravu po ovom pitanju.

“Igrom slučaja, zbog nedostatka kvoruma sjednica je odložena za sjutra. SDP smatra nedopustivim da se o ovakvom ugovoru, čije stupanje na snagu bi moglo da ima štetan efekat na svakog građanina Tivta, nije organizovana javna rasprava gdje bi se čuo glas struke.

Jednako je nedopustivo da odbornici koji o ovom ugovoru treba da se izjasne nijesu bili u mogućnosti da o ovom dokumentu raspravljaju na sjednici Skupštine jer je dopuna materijala sa ovom i još nekoliko spornih tačaka poslata u petak u 15.26 sati  bez obrazloženja obrađivača i nadležnih sekretarijata”, kazao je Đurović.

To dovoljno govori o, kako je rekao, spornosti ovog ugovora i ostalih predloga koji su dostavljeni na odlučivanje kao dopuna pred samu Skupštinu.

“Predloženi ugovor pokriva odnose Društva sa ograničenom odgovornošću za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda za opštine Tivat i Kotor koje je 2016. godine sagrađeno novcem naših građana u Krtolima, Opština Tivat i Kotor i firme »Luštica Development«. Ugovor bi trebao da reguliše odnose Društva i da obezbijedi vodu za navodnjavanje novog golf terena koji
se gradi na Luštici. Iz informacija kojima raspolaže SDP Tivat Društva sa ograničenom odgovornošću za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda za opštine Tivat i Kotor još uvjek nije stabilizovalo svoje poslovanje i finansira se iz Budžeta Opština.

Da bi izašli u susret još jednom “stranom investitoru” u čijem odboru sjedi njihov kadar Predrag Nenezić DPS planira da »Luštica Developmentu« omogući navodnjavanje golf terena prodajom pitke vode po povlaštenim uslovima koju Tivat dobija od regionalnog Vodovoda na čijem čelu je opet kadar DPS-a i njihov koordinator za Tivat Goran Jevrić. Povlašteni uslovi predviđaju da »Lustica Development« ne plaća ni cijenu koštanja te pijaće vode iz gradskog vodovoda već samo cijenu njenog koštanja koju prema Regionalnom vodovodu plaća lokalni vodovod”, piše u saopštenju Đurovića.

Podsjetio je se da je lokalni vodovod neodgovornošću Opštine obavezan da projektovane količine vode plaća u cjelosti i u mjesecima u kojima ih ne iskoristi. Posebno sporna je i, kako dodaje, klauzula gdje se cijena koštanja za »Lustica Development« fiksira na period od pet godina i ne podliježe tržišnom formiranju što implicira da bi rast cijene vode snosili građani Tivta što smatramo
nedopustivim.

“SDP će kao i do sada nastaviti da apeluje da svi pravni akti koji se direktno tiču života svakog Tivćanina moraju proći reviziju stručne i opšte javnosti jer oni prije svega treba da budu u korist građana a ne privrednih subjekata bliskih vlasti”, zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve