Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas telegram saučešća predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu.

Milo Đukanović

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je istakao da slike koje ovih dana pristižu iz različitih krajeva Evrope i svijeta donose tugu, bol i duboku zabrinutost.

“Na hiljade izgubljenih života u nama prijateljskim zemljama, uključujući i Francusku. U ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća, saosjećanja s porodicama preminulih i prijateljskim francuskim narodom”, naveo je predsjednik.

Naglasio je da je Evropa, kao novo žarište zaraze, suočena sa najozbiljnijom prijetnjom u novijoj istoriji, uprkos naporima i mjerama koje naše vlade danonoćno preduzimaju i visokom stepenu odgovornosti naših građana.

“Pandemija virusa COVID-19 donosi nesagledive posljedice po naše živote, i stavlja pred izazove najveća dostignuća evropske demokratije. Solidarnost i humanost, saradnja i uzajamna podrška i razumijevanje u teškim vremenima su temelj našeg savezništva i ostaju ohrabrenje za budućnost. U nadi da zajedno što prije budemo u prilici da usporimo i zaustavimo pandemiju, i sačuvamo živote oboljelih, molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačne pozdrave”, poručio je Đukanović.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments