Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Đukanović uputio čestitku povodom 60 godina Pomorskog fakulteta

Nagalsio je da kvalitet rada ove obrazovne ustanove dobija najbolju potvrdu kroz kontinuirano angažovanje svršenih studenata u pomorskim kompanijama širom svijeta, a istovremeno je i kadrovska baza za revitalizaciju ove privredne grane u Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom jubileja – 60 godina postojanja i rada Pomorskog fakulteta u Kotoru, dekanu Špiru Ivoševiću, profesorima, studentima i svima zaposlenima na fakultetu uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Milo Đukanović

“Vaš fakultet je čuvar slavne tradicije i vjekovnog nasljeđa crnogorskog pomorstva, koji generacije pomoraca priprema kroz savremene studijske programe, u duhu novih tehnoloških dostignuća i standarda u ovoj oblasti. Kadrovi osposobljeni na Pomorskom fakultetu Kotor decenijama su davali značajan doprinos razvoju pomorske privrede i ukupnom napretku Crne Gore”, ocijenio je Đukanović.

Nagalsio je da kvalitet rada ove obrazovne ustanove dobija najbolju potvrdu kroz kontinuirano angažovanje svršenih studenata u pomorskim kompanijama širom svijeta, a istovremeno je i kadrovska baza za revitalizaciju ove privredne grane u Crnoj Gori.

“To je posebno važno danas za Crnu Goru koja je pomorska, mediteranska država, uvažena članica NATO, u poodmaklom pregovarčkom procesu sa EU”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve