Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas čestitku povodom velikog jevrejskog praznika – Pesaha, predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću i svim njenim pripadnicima, uz najbolje želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

foto Arhiva

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je istakao da Pesah ove godine dočekujemo u uslovima do sada nezabilježenog globalnog izazova – pandemije koronavirusa, s kojim je suočena i naša zemlja.

“U uslovima kada je prioritet države, cijelog društva i svakog pojedinca očuvanje zdravlja ljudi, pored savremenih medicinskih dostignuća, svijetu je više nego ikada potrebna višemilenijumska mudrost i istrajnost jevrejskog naroda koji je kroz svoju dugu istoriju hrabro odolio svim pošastima”, naveo je predsjednik.

Dodoa je da, ponosni na svoju slavnu istoriju, na očuvanje multietničnosti i multikonfesionalnosti i u najtežim vremenima, mi u Crnoj Gori Jevrejsku zajednicu smatramo dodatnom vrijednošću savremenog crnogorskog društva i svojevrsnim simbolom njegovog napretka.

“Ona je dio svih naših uspjeha na putu evropskih i evroatlanskih integracija, i ukupnog ekonomskog i demokratskog razvoja zemlje. Uvjeren da će zajedništvo po kojem je Crna Gora prepoznatljiva doći do punog izražaja i u otklanjanju posljedica pandemije, još jednom vam čestitam praznik, sa željom da ga proslavite u dobrom zdravlju, u miru i blagostanju”, poručio je Đukanović.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments