Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom 4. aprila – Dana studenata, svim studentima u Crnoj Gori najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalje uspjehe. On je studentima poručio da  su u njihovim redovima redovima stručnjaci i intelektualna elita za novo doba

Milo Đukanović

“Ovaj svijetli datum podsjeća studente, sve mlade, i cijelo društvo na neprolazne antifašističke vrijednosti, na odbranjene i odnjegovane slobode, i podstiče na osvajanje novih u izgradnji savremenog crnogorskog društva, s nadom u blisko bolju budućnost. Dan studenata ove godine obilježavamo u uslovima kada se cijeli svijet, kao i Crna
Gora suočava sa posljedicama pandemije korona virusa, što logično utiče i na studentski život, na izvođenje nastave i ispitne rokove. Zahvaljujući brzoj reakciji državnih organa i obrazovnih institucija, usmjerenih prije svega na zaštitu zdravlja studentske populacije, kao i ostalih građana, stvorene su mogućnosti da se na adekvatan način nastavi s realizacijom nastavnog programa, što će zahvaljujući novim tehnologijama, uz odgovoran pristup i studenata profesora doprinijeti završetku studijske godine u datim uslovima”, poručio je predsjednik.

Prema riječima Đukanovića, pandemija kao planetarni izazov, koji otvara i druga pitanja od vitalnog interesa za sve zemlje i narode širom svijeta opominje i nas da kroz sagledavanje dosadašnjih uspjeha u reformi obrazovanja ukažemo i na deficite, i da, kako dodaje, još hrabrije krenemo u usvajanje novih znanja što je pretpostavka i za savremeniji koncept visokog obrazovanja, koji će nuditi odgovore na nove izazove pred kojima se Crna Gora nalazi.

“Obnovom države i preuzimanjem njene sudbine u svoje ruke, podizanjem demokratskog i ekonomskog razvoja, učvršćivanjem multietničnosti našeg društva, pozicioniranjem u regionu, članstvom u NATO i dostignutim nivoom u pregovaračkom procesu za članstvo u EU, postavili smo sigurne temelje na kojima ćete zajedno sa generacijama koje dolaze graditi bolju i bogatiju Crnu Goru. U želji da sa dužnosti koju obavljam dam i svoj doprinos tome, jedan od prioriteta u mom mandatu je osmišljavanje modela koji bi omogućio najboljim i najtalentovanijim studentima da svoja znanja i sposobnosti usavršavaju na prestižnim svjetskim univerzitetima, i da ih potom stave u funkciju bržeg razvoja i napretka Crne Gore”, naglašava on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve