Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Abdulsalama Hareba Obaid Al Romaithija i zahvalio da intenzivnom doprinosu stabilnom i dinamičnom razvoju odnosa dvije države.

On je podsjetio da je za deset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Crne Gore i UAE, urađeno mnogo na pospješivanju odnosa i učvršćivanju prijateljstva. Kvalitetu saradnje značajno je doprinio intenzivan politički dijalog i razmjena posjeta na visokom nivou.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsjednika, Đukanović je istakao da takva dinamična razmjena političkih stavova između zvaničnika obostrano je korisna, na liniji sličnih iskustava u turbulentnim regionima i posvećenosti miru i stabilnosti.

Posebno je akcentovao važnost investicione saradnje za šta postoji veliko interesovanje UAE, imajući u vidu da je razvoj Emirata inspiracija za ono što želi da se uradi u Crnoj Gori.

Đukanović je dodao da je dobra prilika za prezentaciju crnogorskih potencijala i strategije održivog razvoja, svjetska izložba EXPO, koja se održava u Dubaiju naredne godine.

Ambasador Romaithi ukazao je upravo na veliki potencijal Crne Gore kao investicione destinacije i ponudio lični angažman u promociji Crne Gore na predstojećem EXPO-u.

Ocijenjeno je i da u narednom periodu treba raditi na snaženju ugovorne baze, u oblasti kulture i turizma. Potvrđena je spremnost za produbljivanjem veza u obrazovanju i boravak naših studenata na Univerzitetu UAE i Kalifa univerzitetu za 16 stipendista master studija tehničkih nauka.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve