Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 17. jula – Dana opštine Andrijevica predsjedniku opštine Srđanu Mašoviću, predsjedniku Skupštine Opštine Slavku Stijoviću, odbornicima i svim građanima Andrijevice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

“Građani Andrijevice uzdignuta čela slave svoj praznik u godini kada Evropa i svijet obilježavaju 75-togodišnjicu pobjede nad fašizmom kojoj su žitelji ovog kraja, kao i cijeli crnogorski narod, zajedno sa svim jugoslovenskim narodima, dali svoj poseban
doprinos. Na tim antifašističkim temeljima, na kojima je stvorena i Evropska unija, danas gradimo savremenu Crnu Goru, demokratsku, multietničku, ekonomski prosperitetnu zemlju, uvaženu članicu NATO, koja je kandidat za članstvo u EU, sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima”, naveo je on.

Đukanović je istakao, da su se građani Crne Gore većinskom odlukom prije 14 godina opredijelili za samostalan državni put i time napravili dobar izbor, što pokazuje i suočavanje sa najnovijim izazovom pandemije COVID-19, koja nije mimoišla ni Andrijevicu.

“Pokazalo se da je naša država sa svojim zdravstvenim i drugim institucijama spremna da efikasno reaguje i u tim vanrednim situacijama, da ima vođstvo koje uspješno upravlja krizom i pruža adekvatne odgovore na socijalne, ekonomske i druge posljedice. Vjerujem da će to građani Andrijevice, kao i cijele Crne Gore, znati da cijene i na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima. Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Andrijevice i srdačne pozdrave”, dodaje se u čestitci Đukanovića.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve