Đukanović-Al Hamadi: Puno prostora za saradnju u oblasti obrazovanja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas na radnom ručku sa ministrom obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Husainom bin Abrahim Al Hamadijem, koji je na čelu brojne delegacije boravi u višednevnoj posjeti našoj zemlji.

Ova posjeta je rezultat dogovora predsjednika Đukanovića i krunskog princa Mohameda tokom posjete Abu Dabiju u januaru ove godine, kada se sreo i sa ministrom Hamadijem. U razgovoru je učestvovao i ministar prosvjete Crne Gore Damir Šehović, saopšteno je iz kabineta Predsjednika Crne Gore.

Zajednički je konstatovano da uprkos razlikama u nivou razvijenosti i sistemima naših prijateljskih zemalja ima puno prostora za saradnju u oblasti obrazovanja, u kojoj Emirati ostvaruju impresivne rezultate.

To iskustvo biće dragocjeno za Crnu Goru koja je odlučna da na putu ostvarenja strateških ciljeva sprovede reforme u obrazovnom sistemu, kako bi se obezbijedilo znanje potrebno za buduće izazove, stvorila osnova za uključenje u tehnološku revoluciju koja dominira dramatičnim promjenama u svijetu, i uslovi za implementaciju dostignuća savremenog tehnološkog razvoja. U tom cilju u najskorije vrijeme zajednički će biti definisani pravci buduće saradnje, što će u značajnoj mjeri olakšati rad na zahtjevnim reformama u ovoj oblasti, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

avatar