Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Dukaj sa delegacijom Svjetske banke: Puna podrška u reformi javne i razvoju digitalne uprave

Dukaj se osvrnuo na Strategiju reforme javne uprave 2022-2026 i unaprijeđenje elektronskih servisa za građane i privredu, digitalne transformacije, kao i na dosadašnje rezultate, i istakao je kao veoma bitnu pomoć i podršku Svjetske banke

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj sa saradnicima, sastao se danas sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodio Kristofer Šeldon, šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz tog resora.

Dukaj je upoznao predstavnike Svjetske banke o strateškim prioritetima i dinamici rada Ministarstva javne uprave i istakao važnost saradnje Crne Gore sa Svjetskom bankom, posebno njene podrške u procesu reforme javne uprave i digitalizacije.

„Ministarstvo javne uprave je sistem koji pod svojim okriljem ima državnu upravu, lokalne samouprave i organe uprave i opšti cilj nam je uspostavljanje efikasne javne uprave i poboljšanje kvaliteta javnih usluga, unaprijeđenje javne uprave, modernizacija i inovacije u javnom sektoru, izgradnja administrativnih kapaciteta“, kazao je ministar.

Dukaj se osvrnuo na Strategiju reforme javne uprave 2022-2026 i unaprijeđenje elektronskih servisa za građane i privredu, digitalne transformacije, kao i na dosadašnje rezultate, i istakao je kao veoma bitnu pomoć i podršku Svjetske banke.

“Predstavnici Svjetske banke konstatovali su da je došlo do vidljivih pomaka i iskazali su spremnost, prepoznajući činjenicu da Crna Gora ima snažan razvojni potencijal, da kroz jasno koncipiran plan razvojnih komponenti, pruže podršku u procesu reforme javne uprave, naročito u onom dijelu koji je prepoznat kao prioritetan”, piš eu saopštenju.

„Jedan od fokusa Svjetske banke u narednom periodu će biti na reformi javne uprave i razvoju digitalne uprave i puna podrška kroz ekspertsku pomoć”, kazao je Kristofer Šeldon.

Šeldon je istakao da je Svjetska banka posvećena nastavku saradnje sa Crnom Gorom, te da će buduća podrška biti definisana kroz novi Strateški okvir partnerstva Svjetske banke sa Crnom Gorom za naredni petogodišnji period, koji je u pripremi.

“Sastanak je bio prilika da se definišu oblasti saradnje, kao i da se odrede prioritetne aktivnosti za period koji slijedi i izradi funkcionalna analiza eDMS-a i WBIF aplikacija za projekat izrade državnog data centra”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve