Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Dukaj posjetio opštinu Danilovgrad: Nastavljamo uspješnu saradnju

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, tokom sastanka Dukaj i predsjednik opštine, Branko Bošković, razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Danilovgrad

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u posjeti opštini Danilovgrad. On je poručio da je Ministarstvo potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, tokom sastanka Dukaj i predsjednik opštine, Branko Bošković, razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Danilovgrad u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave, aktuelnim projektima, kao i budućim planovima sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

Dukaj je kazao da je Ministarstvo javne uprave potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori.

„U kontinuitetu radimo na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave“, istakao je Dukaj.

Ministar je iskazao zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata opštine Danilovgrad, koji se posebno ogledaju u unapređenju poslovnog ambijenta i posticanju preduzetništva i napomenuo da zajednički moramo usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i opštine Danilovgrad na stvaranju efikasnije i ekonomičnije lokalne samouprave koja će biti pravi servis građana.

Predsjednik opštine Bošković je predstavio aktivnosti i najznačajnije projekte koji se realizuju u opštini Danilovgrad. On je kazao da se sprovode kontinuirane aktivnosti na unapređenju servisa za građane, ali i stimulisanju ambijenta za privredu.

„Ova posjeta je značajna za opštinu Danilovgrad zbog razmjene iskustava o zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou. Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih i cilj svih aktivnosti lokalne uprave i opštinskih službi je da u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesemo stalnom poboljšanju kvaliteta života građana Danilovgrada“, kazao je Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve