Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Dukaj: Kad lokalne samouprave preuzmu ulogu u uvođenju promjena, doći će do razvoja elektronskih usluga i drugih povoljnosti za građane

Razgovarali su, kako navode, o izazovima u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na unapređenju pružanja elektronskih usluga i konkretnim pitanjima koja su trenutno u fokusu interesovanja lokalne i državne uprave

Ministar javne uprave Marash Dukaj, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj posjeti opštini Herceg Novi i sastao se sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem, saopšteno je iz ovog resora.

Razgovarali su, kako navode, o izazovima u oblasti reforme javne uprave sa akcentom na unapređenju pružanja elektronskih usluga i konkretnim pitanjima koja su trenutno u fokusu interesovanja lokalne i državne uprave.

Dukaj je naglasio da je Ministarstvo javne uprave formiralo Radnu grupu sa zadatkom da izradi Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave, koja treba da obezbijedi jasne dokaze za svrsishodnu decentralizaciju koja će doprinijeti demokratizaciji društva, odgovornosti, efikasnosti, pružanju usluga koje će obezbijediti kvalitetan život građanima u lokalnoj zajednici

„Posjetili smo danas Opštinu Herceg Novi kako bismo razmijenili stavove o aktuelnoj situaciji, sagledali dostignuća, razmotrili buduće projekte, ali je poseban akcenat na izazovima, kako bismo ih zajednički lakše prevazišli” rekao je Dukaj.

Ministarstvo javne uprave će, u skladu sa djelokrugom rada dati punu podršku opštini Herceg Novi u pravcu daljeg i intenzivnijeg razvoja u cilju efikasnog pružanja usluga građanima.

“Kada lokalne samouprave preuzmu aktivnu ulogu u uvođenju promjena, doći će do razvoja elektronskih usluga i drugih povoljnosti za građane”, kazao je Dukaj.

Predsjednik opštine Herceg Novi pohvalio je preuzete korake ministarstva javne uprave, i istakao zadovoljstvo zbog bolje buduće saradnje lokalnih samouprava i ministarstva javne uprave.

Katić se zahvalio ministru na inicijativi za ovaj susret i iskazanoj spremnosti za nastavak konstruktivne saradnje.

Pored ministra Dukaja, sastanku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu javne uprave, Dragiša Janjušević.

U ime Opštine Herceg Novi sastanku su prisustvovali Predsjednik opštine, Stevan Katić, Glavni administrator, Nenad Đorđević, Sekretarka za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić i menadžer opštine, Dušan Vukić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve