Subota, 16 Oktobra, 2021
Rubrika:

DRŽAVNI ORGANI U STRAHU OD CAREVIĆA Važe li propisi i zakoni za grbaljskog bageristu?

Lokalno popularni Bato, bliski prijatelj premijera Zdravka Krivokapića, predstavlja svojevrsni kuriozitet jer mnoštvo afera i koruptivnih radnji u koje je umiješan već godinama prolaze ispod radara nadležnih institucija. Portal Aktuelno  proteklih sedmica bavio se istraživanjem Carevićeve unosne koruptivne imperije i narednih dana počinjemo da pišemo o novootkrivenim nezakonitostima bahatog svetosavskog uzurpatora.

Trenutno najpoznatiji bagerista u Crnoj Gori, samoproklamovani car korupcije i gospodar SAO Budva, koji obavlja funkciju predsjednika ove primorske opštine, Marko Bato Carević, po svemu sudeći može da se ponaša kao razbojnik i širi svoju koruptivnu imperiju, jer se zakoni i propisi očigledno ne odnose na njega i članove njegove porodice.

Lokalno popularni propali ”erudita” u pokušaju, sertifikovani vozač teške mašinerije i nesuđeni kandidat za predsjednika države, bio je zauzet posljednjih sedmica. Kamioni njegove firme Carinvest sa skinutim tablicama i maskirani bageri krčili su put ka Cetinju prevrtali i lomili automobile i ugrožavali živote građana koji su koristili svoje ustavno pravo na miran protest.

Batola je nerado priznao svoju ulogu u ovim mučnim događajima, ali ovo njegovo lažno lamentiranje nad izrazbijanim automobilima i uništenom imovinom građana, nije jedina okolnost koja komplikuje život ovom polupismnom svetosavskom tajkunu. Ako je suditi po snimcima koji kruže društvenim mrežama, budvanski car korupcije takođe voli da upada na  fudbalske terene i to mu daje oduška od pritiska koji svakodnevno proživljava.

Politička kriza

Carević, koji Budvu vodi po nalogu njegovog šefa kabineta funkcionera Demokratske narodne partije (DNP)  Nikole Jovanovića, takođe je u velikim političkim problemima, i samo ga čudesni truli kompromis može spasiti od smjene sa pozicije koju trenutno obavlja.

Marko Bato Carević: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Koalicioni partneri Carevića konačno su shvatili da imaju posla sa čovjekom koji je manire neotesanog siledžije i korumpiranog uzurpatora, iz svojih poslova prenio na političku scenu.

Stoga i ne čudi što su njegovi politički saradnici, prije svega Demokrate ogorčene budvanskim šerifom, za kojeg su nedavno javno saopštili da ”svakog dana pokazuje da od moralno i materijalno ostvarene osobe nije ostalo ništa”, kao i da Budvu pretvara u ”CARigrad”. Mnogi bi rekli ”Bagergrad”.

Predsjednik SO Budva iz redova Demokrata Krsto Radović, toliko je ogorčen  Carevićem i njegovim šefom  kabineta Jovanovićem, da je izjavio da je ”neprihvatljivo da Carević bude predsjednik Opštine”, kao i da je  ”zarad fotelje pogazio sve što je obećao crnogorskoj javnosti”.

Takođe, Radović je optužio Carevića i Jovanovića za samovolju ocijenivši da se Opština nalazi u v.d. stanju.

Car korupcije

Nezadovoljstvo njegovih koalicionih partnera na lokalnom nivou i ne treba da čudi s obzirom da je predsjednik opštine Budva, javno priznao da je umješan u koruptivne radnje, čak se time hvalio na jednoj beogradskoj televiziji!

Nedavno smo saznali da je prema navodima Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Carević prekršio Zakon o sprječavanju korupcije jer je istovremeno bio na čelu Opštine i ”Carinvesta”.

Svetosavska braća: Zdravko i Marko

Međutim, Batola, bliski prijatelj premijera Zdravka Krivokapića, predstavlja svojevrsni kuriozitet jer mnoštvo afera i koruptivnih radnji u koje je umiješan već godinama prolaze ispod radara nadležnih institucija. Istraživački tim portala Aktuelno bavio se ilegalnim radnjama Carevića i otkrio mnoštvo novih malverzacija. Ali prije nego pređemo na otkrivanje novih koruptivnih aktivnosti, treba ukratko podsjetiti na ranije malverzacije kontroverznog gospodara SAO Budva.

Za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju se tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”. Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva predsjednika opštine Budva. Stoga i dalje nema odgovora na pitanja vezana za plažu Ploče koju Marko Carević i njegov brat Nebojša uzurpiraju već godinama:

– Ko je pričinio štetu Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore jer sa Nebojšom Carevićem bratom Marka Bata Carevića, nije raskinuo ugovor uprkos činjenici da isti šest godina nije platio naknadu za korišćenje plaže Ploče?

– Ko je dozvolio Nebojši Careviću da u zoni Morskog dobra izgradi objekat bez saglasnosti Morskog dobra i upiše ga na svoje ime?

– Ko je i kome naložio da nakon saznanja za gradnju ne pokrene postupak rušenja nelegalnog objekta?

– Da li je načelnik kotorskog katastra Veselin Miletić dostavio nezakonito rješenje o upisu Carevića kao vlasnika zainteresovanim licima?

– Ko je omogućio Careviću zaključenje aneksa ugovora koji je raskinut po sili zakona – budući da i sam Zakon o morskom dobru predviđa da se ugovor smatra raskinutim ako korisnik ne plati naknadu za korišćenje, a Carević nije platio naknadu za šest godina!?

Carevićeve afere

Treba takođe podsjetiti da Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Portal Aktuelno  proteklih sedmica bavio se istraživanjem Carevićeve unosne koruptivne imperije i u narednih dana počinjemo da pišemo o novootkrivenim nezakonitiostima bahatog svetosavskog uzurpatora.

Prije toga, treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno se gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

UBISTVO U ESSEXU NIJE MU BILO SPASA NAKON KRVOPROLIĆA! Umro je konzervativni zastupnik izboden...

Britanski konzervativni parlamentarni zastupnik David Amess izboden je u crkvi u Velikoj Britaniji, a nekoliko sati kasnije je preminuo. Naime, kako javlja Sky News, nepoznati je muškarac ušao...

U subotu promjenljivo oblačno, na sjeveru moguće slabe padavine

Sjutra na jugu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, na sjeveru pretežno oblačno, uglavnom u prvom dijelu dana mjestimično se očekuju slabe padavine. Vjetar mjestimično umjeren...

Klop: Njukasl će biti supersila, to je Superliga u malom

Njukasl je sada trn u oku mnogim ljudima iz svjetskog fudbala, među prvima je progovorio menadžer Liverpula Jirgen Klop. ''Svrake'' su nedavno prodate saudijskom konzorcijumu...

Nešto čudno šalje signale iz središta naše galaksije

Naučnici su otkrili neobičan signal koji stiže iz misterioznog, za sada nerazjašnjenog izvora u središtu naše galaksije. Prema radu objavljenom u časopisu Astrophysical Journal, signal je...

MVP o izjavi Eskobara: Pojedini mediji pogrešno citirali, Crna Gora je kredibilna članica NATO-a

Ministarstvo vanjskih poslova reagovalo je večeras saopštenjem u kojem navodi da su pojedini mediji pogrešno interpretirali zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrijela...

Najčitanije

Povezano

NIJE LAGAO KAD JE GOVORIO DA JE SKLON KORUPCIJI Grbaljski bagerista imao svoje ljude za malverzacije u katastru!  

Gospodar SAO Budva koji obavlja funkciju predsjednika ove primorske opštine i samoproklamovani car korupcije Marko Bato Carević, u svojim dobro uhodanim ilegalnim uzurpatorskim poduhvatima...

Careviću zabranjeno da gradi objekat na Krimovici, da li će nadležni konačno ispitati plažu Ploče?

Državni organi konačno su počeli da, makar minimalno, pružaju ''otpor'' i sprovode propise kada je u pitanju predsjednik Opštine Budva, svetosavski tajkun Marko Bato...

DOKTOR ZA KRŠENJE ZAKONA Politička kriza nije smetnja Batovim ilegalnim poduhvatima

Politička kriza koja drma lokalnu vlast u Budvi zbog nezadovljstva radom predsjednika Optšine Marka Bata Carevića, očigledno ne sprječava ternutno najpoznatijeg bageristu u Crnoj...

BATO PRIVATIZOVAO BUDVU Od metropole turizma do SAO ”Bagergrad”

Svetosavski tajkun i samoproklamovani car korupcije Marko Bato Carević nije demokratski izabrani predsjednik opštine, već je definitivno gospodar SAO Budva. Carević koji vlada ovom primorskom...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jel piso Miso
17.09.2021-15:32 15:32

Ne zelim ni da pomislim sto bi bilo da je predhodni gradonacelnik krenuo bagerima na litije i njihova vozila?! ZATO, ove situacije ne smiju proći tek tako ( ovako ) .
POD HITNO TRAZITI OSTVKU!