Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Državna maturska komisija: Ponovo pregledati testove učenika koji nijesu položili ispit iz CSBH

Iz MP dodaju da predstavnici roditelja su prihvatili predlog Vojinovića i Državne maturske komisije

Preporučuje se Ispitnom centru da komisija za ocjenjivanje testova iz Crnogorskog-srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i književnosti, ponovo vrednuje testove učenika koji nijesu položili ispit iz navedenog nastavnog predmeta, navodi se u zaključku Državne maturske komisije.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović, kako je saopšteno iz resora, primio je danas predstavnike roditelja učenika koji su izvršili uvid u test iz Crnogorskog-srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i književnosti i upoznao ih sa zaključkom Državne maturske komisije.

Iz MP dodaju da predstavnici roditelja su prihvatili predlog Vojinovića i Državne maturske komisije.

Naime, kako navode iz resora, imajući u vidu veliki broj zahtjeva učenika za uvid u test iz Crnogorskog-srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i književnosti na maturskom i stručnom ispitu kao i interesovanje javnosti, Državna maturska komisija je održala “hitan” sastanak i donijela sljedeći zaključak.

“Preporučuje se Ispitnom centru da komisija za ocjenjivanje testova iz Crnogorskog-srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i književnosti, ponovo vrednuje testove učenika koji nijesu položili ispit iz navedenog nastavnog predmeta”, navodi se u zaključku.

Iz MP napominju da nakon objavljivanja preliminarnih rezultata teku rokovi za uvid i prigovore za sve kandidate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve