Državljanin Češke Alen Kubu (51) uhapšen je danas u Herceg Novom po međunarodnoj potjernici kancelarije Interpola u Pragu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Kubu se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora od 12 godina zbog krivičnih djela nezakonita trgovina drogama i psihotropnim supstancama, falsifikovanje administrativnih dokumenata i krijumčarenje droga.

“Kubu je tokom 2014. godine pribavio falsifikovanu ličnu kartu na lažni identitet, kako bi učestvovao u organizovanju i krijumčarenju metamfetamina iz Turske u Englesku”, ističu u policiji.

Po zahtjevu kolega iz Češke, crnogorska policija je ciljano tragala za njim, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

“Prilikom hapšenja kod Alena Kubua su pronađena lažne isprave”, navode u Upravi policije, poručujući da je u toku dalja kriminalistička obrada i komunikacija sa nadležnim organima Češke.

Akciju je sproveo Centar bezbjednosti Herceg Novi u koordinaciji sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Sektora za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve