Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Državljani CG pristigli iz inostranstva: Na aerodromu brojni propusti, u karantinu bez tople vode i grijanja

"Nemamo tople vode da se istuširamo, smrzavamo se jer nemamo grijalice, kada je zarđala, prozori oronuli, imam utisak da ništa nije čišćeno. Na svako pitanje kad ćemo dobiti osnovne namirnice za normalno funkcionisanje dobijamo odgovor da ‘nijesu imali vremena da se pripreme’. Zaista nevjerovatno”, rekla je naša sagovornica govoreći o uslovima u karantinu u Igalu

Više državljana Crne Gore koji su u petak veče avionom iz Istanbula stigli u Podgoricu požalilio se portalu Aktuelno da su na aerodromu u Golubovcima “izmrcvareni” čekanjem koje je trajalo satima, a da pri tom nisu dobili čak ni vodu. Tvrde da su stekli utisak da je medicinsko osoblje koje je bilo na aerodromu “nonšalantno obavljalo svoj posao, a ne u skladu sa mjerama protiv širenja koronavirusa”. Ističu da su nakon neprijatnosti na Aerodromu njihove muke nastavljene kad su došli u karantin u Igalu, gdje su zatekli “nehigijenske uslove”, a ni do danas nemaju grijanja i tople vode za tuširanje.

Kada u Institutu u Igalu, tople vode nema

“Proveli smo četiri sata na podgoričkom Aerodromu, tu je bilo teško bolesnih ljudi, kojima nije ponuđena ni voda. Ljekar koji je pregledao ljude obavaljo je to krajnje nonšalantno, nekima je mjerio temperaturu nekima nije. U autobus koji nas je vodio ka karantinu u Igalu mogao je da uđe bilo ko bez provjere. Imao sam utisak da je stanje haotično, da nema organizacije”, rekao je jedan od naših sagovornika koji je želio da ostane anoniman.

Za razliku od njega Podgoričanka Aleksnadra Martinović nije htjela da krije svoj identitet i otvoreno je u izjavi za Aktuelno kazala da je revoltirana onim što je doživjela nakon dolaska  u Podgoricu. Ona je kazala da je, kao prvo, morala da plati kartu 1.100 eura za povratak u Podgoricu, doživjela je brojne neprijatnosti na Aerodromu, a kada je došla u karantin u Igalo nakon više sati “mrcvarenja” dočekali su je, kako navodi, “katastrofalni uslovi”.

“Trebalo je da se vratim u Crnu Goru 9. aprila i imala sam sve uslove da ostanem u Singapuru odakle sam došla, ali su me savjetovali da se ipak vratim kući, zbog mogućeg zatvaranja granica. Kupila sam kartu za koju sam iz svojeg džepa platila 1.100 eura, došla najprije letom do Istanbula zatim do Podgorice”, kazala je Martinović i dodaje:

“Na Aerodormu u Podgorici sve je bilo neorganizovano, neozbiljno. Sanitarna inspekcija je kasnila, određeni broj putnika otišao je svojim autom i nije stavljen u karantin, iako smo na aerodromu bili više sati nijesmo imali obezbijeđenu ni flašu vode. Kada sam zamolila da mi se omogući da o svom trošku ostanem u Podgorici u samoizolaciji da bih bila bliže porodici, policija mi je zaprijetila da će me uhapsiti i da mogu da provedem i do godinu u zatvoru”, rekla je naša sagovornica.


Kako ističe najveći šok doživjela je kad je došla u karantin u Igalo.

“Bila sam šokirana. Kao prvo, svoje stvari iz aviona sam dobila tek danas, iako smo sletjeli preksinoć. Nemamo tople vode da se istuširamo, smrzavamo se jer nemamo grijalice, kada je zarđala, prozori oronuli, imam utisak da ništa nije čišćeno. Na svako pitanje kad ćemo dobiti osnovne stvari za normalno funkcionisanje dobijamo odgovor da ‘nijesu imali vremena da se pripreme’. Zaista nevjerovatno”, rekla je naša sagovornica koja je poslala fotografije i vido snimak karantina u Igalu.

Aleksandra Martinović

Navodi da je jedna od najšokatnijih stvari što moraju da dijele sobe dok su u karantinu.

“Kakav je to karatnin ako sam ja sa nekim u sobi”, zapitala se Martinović.

Ona, ali i više čitalaca portala Aktuelno molili su da ovom prilikom apelujemo na nadležne na to kroz šta prolaze ljudi u karatinu, u nadi da će nešto ubrzo biti učinjeno po ovom pitanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Popovic branislav
22.03.2020-18:21 18:21

Što snimak terase spilja , što nije snimila sobu iznutra