Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Dritan sagorio u žaru vlastite političke prostitucije

Duboko potrešen smjenom sa pozicije premijera Crne Gore, frustrirani faktotum Dritan Abazović je u halicinirajućem mangnovenju, pored ostalog, rekao da ''ono što se trenutno događa u Crnoj Gori jeste ili da nestane Dritan Abazović ili Milo Đukanović sa političke scene''. Tako je, dramatično, Vučićev trojanski poni i mali od palube ''srpskog sveta'' i u svom definitivnom porazu htio da sam sebe iz sitnog, nesposobnog luzera, promoviše i lažno predstavi kao neku političku veličinu

Piše: Goran Popović

Vučićev trojanski konj, bolje reći konjić, ili još bolje, Vučićev poni Dritan Abazović, sa vidnom mentalnom patologijom, juče je u parlamentu još jednom demonstrirao zavidan nivo sklonosti ka šibicarskim manipulacijama, začinjenih ogromnim količinama teatranog, ispraznog populizma i posebno kreativnim laganjem.

Duboko potrešen smjenom sa pozicije premijera Crne Gore, frustrirani faktotum Dritan Abazović je u halicinirajućem mangnovenju, pored ostalog, rekao da “ono što se trenutno događa u Crnoj Gori jeste ili da nestane Dritan Abazović ili Milo Đukanović sa političke scene”. Tako je, dramatično, Vučićev trojanski poni i mali od palube “Srpskog sveta” i u svom definitivnom porazu htio da sam sebe iz sitnog, nesposobnog luzera, promoviše i lažno predstavi kao neku političku veličinu. No, mnogo je mačku teleća glava, čoče!
Posljednji pokušaj da nekako zadrži poziciju koja mu je nekim slučajem pripadala, Dritan Abazović je prihvatio poziv na pauzu Demokratskog fronta na kojoj je upriličen svojevrstan politički bordel. Priča o rekonstrukciji ili izboru nove vlade, odnosno “vraćanju većine od 30. Avgusta”, dobila je čak razmjere orgija, samo što u grupnjak nijesu uskočile Bečićeve Demokrate, koje su odbile ovu perverznu seansu sa Mandićem i Dritanom, mada je bilo nekih manje bitnih političkih bludnika koji su tamo nudili svoje usluge, računajući da će ponešto i oni zakučiti. No, uzaud, Dritan je pao, bolje reći sagorio u žaru vastite političke prostitucije.

U međuvremenu, mora mu se priznati, Vučićev trojanski poni odradio je dobar dio agende velikosrpskog klerikalnog hegemonizma. Nije badava srpski ministar Vulin izjavio da se odlučujuća bitka za “Srpski svet” vodi u Crnoj Gori. Dritan je, dakle, na prevaru potpisao veleizdajnički tzv. temeljni ugovor sa niskoletećim patrijarhom Porfirijem, ali odradio i drugi vrlo važan Vučićev regionani prioritet – zaustavio ili barem usporio crnogorske integracije u Evropsku uniju.

Šansa koja se ukazala da jednostavnim kadrovskim konsolidovanjem Ustavnog suda i Sudskog savjeta Crna Gora sasvim otvori briselska vrata propala je upravo djelovanjem Vučićevog ponija. Prvo je Urina poslanica Suada Zoronjić, sa velikim kapacitetom uzdržavanja, direktno opstruirala izbor makar jednog sudije Ustavnog suda, a zatim je propala Dritanova bajka da će “evropskim” potpisivanjem tzv. temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, doći do dvotrećinske većine za izbor četiri člana Sudskog savjeta, jer su ga, navodno “prevarili”, ovi iz DF-a, sa kojima je juče, je li, bio na onoj perverznoj pauzi.

Zbog svog velikosrpskog pregnuća u Crnoj Gori Dritan je stekao brojne fanove i u regionu. Tako se na društvenim mrežama oglasilo jedno bratstvo sa Kalinovika u Repubici Srpskoj, poručujući da su do sada tako snažno podržavali samo Ratka Mladića, a sada, evo, tu njihovu podršku uživa i Dritan Abazović.

Juče u parlamentu ponovo je svojim konstruktima i narativima briljirala i Urina poslanica Božena Jelušić koja je preporučila da bilo uputno ukinuti parlament, a da Dritanova vlada treba da ostane?! Pridružio joj se i dr Srđan Pavićević iz Civisa, koji je izgleda pobrkao sjednik, pa je držao tirade o 11.000 dana DPS-ovih vlada, mada to nije bilo na dnevnom redu. Iako je pričao “van dnevnog reda” dr Pavićević nije loše izgledao na mom ekranu od 55 inča.

Pošto je Dritan pao, sa njim su popadali i ostali ministri, a posebno je dobra vijest što na čelu MUP-a više neće biti onaj Cetinjanin Adžić, kojemu je bilo važnije da specijalci čuvaju srpske popove u uzurpiranom Cetinjskom manastiru, nego da spašava živote svojih sugrađana. Odlazi i časni električar Joković, potpredsjednik Vlade za ekonomski razvoj(?!), a što je najvažnije i onaj “elokventni” ministar pravde Kovač.

Pa da svi odahnemo malo, nadajući se skorim izborima, na kojima će Dritan i slični njemu definitivno biti poslati na političko smetljište…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Abortus BIRN-a

Apsurd do apsurda

Maligne promjene

Komentari

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
20.08.2022-08:22 08:22

Baš tako.Odličan komentar.

COL
20.08.2022-08:54 08:54

Današnji i budući napadi na bivšeg premijera i njegove ministre može se podvesti pod nekrofiliju i trebalo bi prestati sa tim, treba ga što prije predati zaboravu i smetlištu istorije.

dusan
21.08.2022-05:27 05:27
Reply to  COL

kakvom zaboravu, zatvoru za veleizdaju Crne Gore.

Cetinje
20.08.2022-09:01 09:01

Nikad ovako tuzniji i uplakaniji nije bio od kad je saznao da mu fotelja izgore jeca i prica ne moze da se pomiri sa sudbinom da ce izgubiti fotelje i bezbjedonosni SEKTOR-PLACI MALA PLACI  -KAKO IM DEMOKRATE DADOSE PO NJUSKI NIJESU ONI NOSILI I SETALI ONU LUTKU SA 21 MILIJON !! !

Cetinje
20.08.2022-09:17 09:17

Da vas “dopunim”Popoviću uz epitet o nekim “raznim konjima”da dodam i ja ovaj “mladi poslušni Vučićev mulac” čisto po domaći MULAC je u Dalmaciji i Istri MAGARČIĆ pozdrav od “bagra”sa Cetinja kako nas nazva ona četnička balega “specijalac”Knežević,što će sad on pa Rakonjac,Peković,Jokić i ostala svetosavska ništarija.

Nikola
21.08.2022-07:15 07:15
Reply to  Cetinje

Posebno rdju pekovica…..obruka nas izdajnik, ali ne iz ubjedjenja, no iz koristi. Debelo je to izdajstvo plaćeno 3,14

Trile
20.08.2022-09:28 09:28

Ovog Dritana treba uhapsiti zbog veleizdaje.Odmah u Spuž da ne pobjegne .

Trile
20.08.2022-09:28 09:28

Ovog Dritana treba uhapsiti zbog veleizdaje.Odmah u Spuž da ne pobjegne .

Kerber
20.08.2022-10:24 10:24
Reply to  Trile

Zbog tijesne saradnje sa Kavčanima i ostalim kriminalnim klanovima! Medenicu su uhapsili (samo poređenje) radi jednog transkripta ukome nije lično učestvovala, a “Mulac” ima već cijeli serijal transkripata o direktnoj saradnji, pa ništa!

Krsto
21.08.2022-08:21 08:21

Otprdio Dritanga Bazdovic…URA URA