Nedjelja, 14 Jula, 2024
Rubrika:

Drašković: Dobijena finansijska podrška osnivača za rješavanje svih problema na bazenu

''Opština Nikšić kao osnivač izrazila je spremnost da se osposobi mali bazen, ukazala je da se pokuša sanirati kvar kako se ne bi bazen zatvorio, a u međuvremenu da se izvrše procedure javnih nabavki, za nabavku nove rezervne opreme, kako u budućnosti ne bi dolazilo do prekida rada bazena'', dodao je Drašković

Direktor JP Sportski centar Nikšić Boško Drašković saopštio je da već duži period postoji problem u radu nikšićkog bazena, a koji se prvenstveno odnosi na rad toplotnih pumpi.

Drašković je kazao da na sastanku koji je održan u Opštini Nikšić sa predsjednikom Markom Kovačevićem, menadžment JP Sportski centar je dobio finansijsku podršku osnivača, za rješavanje svih problema na bazenu.

Naime, kako je pojasnio, bazen je rekonstruisan 2016. godine i izvođač radova je bio Ening iz Nikšića.

“Ono što predstavlja problem je to, što izvođač radova nema obezbjeđen servis u Crnoj Gori, već je ovlašćeni serviser VIESSMANN iz Beograda, a s obzirom da se radi o softverskim rješenjima na toplotnim pumpama, moralo se čekati na raspoloživost programera ovog ovlašćenog servisera”, naveo je Drašković u saopštenju za medije.

Na osnovu defektaže i izvještaja koji su dobili od Viessmann-a 16.04.2024.godine, utvrđena je potreba za zamjenom i nabavkom novog PLC-a.

“Takođe, u izvještaju Viessmann-a koji smo dobili 14. 06.2024.godine prilikom montaže, povezivanja i programiranja novog PLC-a, navedeno je da je utvrđen kvar na kompresoru. Kao uzrok svih oštećenja opreme navedeno je nepravilno električno napajanje i primjetan visok nivo napona, kao i da vjerovatno postoje i druge nepravilnosti u napajanju toplotnih pumpi električnom energijom”, dodao je Drašković.

Kao preporuka, navodi da dato je kontinualno snimanje u cilju pronalaženja trenda i uzroka nepravilnosti.

Kazao je da na sastanku koji je održan u Opštini Nikšić sa predsjednikom Markom Kovačevićem, menadžment JP Sportski centar je dobio finansijsku podršku osnivača, za rješavanje svih problema na bazenu.

Tema sastanka je, kako je naveo, bila hitno osposobljavanje bazena, pronalaženja uzroka kvarova i trajnog rješenja za dalje održavanje.

“Opština Nikšić kao osnivač izrazila je spremnost da se osposobi mali bazen, ukazala je da se pokuša sanirati kvar kako se ne bi bazen zatvorio, a u međuvremenu da se izvrše procedure javnih nabavki, za nabavku nove rezervne opreme, kako u budućnosti ne bi dolazilo do prekida rada bazena”, dodao je Drašković.

Bazen, prema njegovim riječima, predstavlja opšti interes grada, tako da će svoj doprinos dati EPCG i Cedis kako bi se ovaj problem riješio.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve