Opštinski odbor DPS zahvalio se građanima Žabljaka na, kako kažu, dostojanstvenom i jedinstvenom istrajavanju u zaštiti Crnog jezera, durmitorskog i crnogorskog dragulja, čime je i suštinski potvrđeno da je Žabljak prava ekološka prijestonica Crne Gore.

 

“To je posebno došlo do izražaja na jučerašnjem konstruktivnom sastanku građana sa resornim ministrom Pavlom Radulovićem i njegovim saradnicima, na kom je uvažena volja svih Žabljačana i jedinstveni zaključci lokalnog parlamenta od prije nekoliko dana. To je pokazala i današnja ranije zakazana šetnja od rampe do Crnog jezera, za kojom poslije jučerašnjeg sastanka praktično nije bilo ni potrebe, gdje je još jednom masovno izražena privrženost zaštiti jedinstvenih prirodnih resursa našeg durmitorskog kraja”, saopšteno je iz DPS-a Žabljak.

Napominju da je Opštinska organizacija DPSod prvog dana bila sa svojim Žabljačanima u ovoj jedinstvenoj akciji, zalažući i se odlučno da ne bude politizacije, i da se ona ni na koji način ne zloupotrijebi u dnevnopolitičke svrhe.

“Nijesu to uspjeli ni pojedini opozicioni lideri koji su se danas nenadno pojavili u pomenutoj šetnji, niti pojedinci koji su se vjerovatno nadali da će uključivanjem u odbranu Crnog jezera ubrati jeftine političke poene, ili zadovoljiti neke druge interese. Žabljačani su svojim dostojanstvenim stavom i istrajavanjem na objektivnim principima svima održali moralno političku lekciju, i sve postavili na svoje mjesto, demonstrirajući tako društvenu zrelost i odgovornost za adekvatnu valorizaciju prirodnih resursa, zajedno sa nadležnim državnim organima, i za dalje planove razvoja ovog unikatnog prirodnog okruženja, čiji je dio svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a” zaključuju u DPS Žabljak.

Komentari

avatar