Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor sa velikim zadovoljstvom podržava inicijativu lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom opštine Kotor g-dina Željka Aprcovića, koja će za školsku 2019/20. obezbijediti udžbenike za sve učenike prvih pet razreda osnovne škole na teritotiji te opštine, saopšteno je iz DPS-a.

“Ovo je veliki korak i napredak za naše sugrađane, jer sličnih inicijativa je bilo i u proteklom periodu, kada su udžbenici bili obezbijeđeni samo za đake prvake.

Svjesni činjenice da je septembar „težak“ mjesec sa finansijskog aspekta za mnoge kotorske porodice, radujemo se činjenici da se konačno spozna realnost uloženog i vraćenog. S obzirom na činjenicu da građanke i građani Kotora u najvećem dijelu učestvuju u realizaciji lokalnog budžeta, sa punim pravom imaju i očekivanja od istog”, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, OO DPS Kotor bezrezervno podržava ovaj plemeniti gest, i ubuduće će biti inicijator mnogih aktivnosti od vitalnog značaja za naše sugrađane.

“Naš cilj je da svako dijete na teritoriji opštine Kotor ima obezbijeđena školska sredstva, naši đaci su naša najveća nada i mi želimo da im obezbjedimo uslove za njihovu bolju budućnost”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

avatar