Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

DPS Komisija za zdravstvo: Institut za javno zdravlje da počne da se bavi svojim poslom

''Udio pozitivnih nalaza konstantno raste od 9. juna ali to očito ne brine donosioce odluka. Za samo sedam dana broj pacijenata na bolničkom liječenju je skoro dupliran, dok je broj trenutno oboljelih od korone uvećan skoro 3,5 puta od početka mjeseca''

Kako svjedočimo da se epidemija koronavirusa u Crnoj Gori razbuktava, a da na to Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Crne Gore ne reaguju, možemo zaključiti da nas je, i pored našeg uvjerenje da niko neće moći da obara crne rekorde koje je nizala bivša ministarka zdravlja, realnost nažalost razuvjerila, saopšteno je iz DPS Komisije za zdravstvo.

“Tako je u našoj državi registrovano 41% pozitivnih nalaza što je posljednji put zabilježeno 18.01.2022. godine. Udio pozitivnih nalaza konstantno raste od 9. juna ali to očito ne brine donosioce odluka. Za samo sedam dana broj pacijenata na bolničkom liječenju je skoro dupliran, dok je broj trenutno oboljelih od korone uvećan skoro 3,5 puta od početka mjeseca.

Na alarmantno stanje ukazuje i činjenica da je prema porastu broja umrlih u odnosu na prethodnu sedmicu Crna Gora na drugom mjestu u svijetu, iza Filipina”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, bilo koji od ovih podataka je više nego zabrinjavajući, svi zajedno djeluju frapantno.

“Nažalost jedino ne proizvode takav uticaj na najodgovornije u zdravstvenom sistemu što ukazuje da su i zalutali na te pozicije.

Nakon prethodnog saopštenja naše komisije iz Insituta za javno zdravlje Crne Gore su ipak reagovali, te su zamolili građane da nose maske i da se vakcinišu. Baš su se potrudili i djelovali motivišuće na građane tako da se epidemija rasplamsava iz dana u dan.

Danas, ovim putem, apelujemo na Institut za javno zdravlje Crne Gore da konačno počne da se bavi svojim poslom, da osmisli adekvatne mjere, počne da radi u interesu građana i ne plaši se da upozna resornog ministra sa stvarnim stanjem. Crna Gora nije spremna na radikalne mjere koje će biti neminovne ako se nastavi sa ovakvim “zabadanjem glave u pijesak”. Strah od smjene ne smije da blokira direktora Instituta za javno zdravlje da radi svoj posao jer u pitanju su životi građana naše države. Ne odgovara se samo za loše činjenje već i za nečinjenje a da bi se radilo ispravno potrebna je sloboda u odlučivanju kao i znanje”, zaključuju saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve