Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

DPS Herceg Novi: Nijesmo mi doveli Institut “Dr Simo Milošević” u stanje u kojem se nalazi, već aktuelna vlast

Naglašavaju da ni jedan centimetar Instituta nije otuđen, a nije prošao ni jedan predlog za privatizaciju, jer nije bio kvalitetan i nije garantovao prosperitet i esencijalne vrijednosti Instituta kao nosioca zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i Herceg Novom

Sve je češće prozivanje opozicije na ne reagovanje o stanju u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu. Opozicija u Herceg Novom je DPS, pa je red i da prokomentarišemo, saopštili su iz te partije.

“Toliko su često napadali našu partiju za stanje u Institutu kada smo na državnom nivou vršili vlast i kada su naši kadrovi rukovidili Institutom. Za sve to vrijeme, trudili smo se da sačuvamo Institut, unaprijedimo ga koliko smo mogli i uredno izmirivali obaveze prema državi, opštini i zaposlenima”, kažu u novskom DPS-u.

Naglašavaju da ni jedan centimetar Instituta nije otuđen, a nije prošao ni jedan predlog za privatizaciju, jer nije bio kvalitetan i nije garantovao prosperitet i esencijalne vrijednosti Instituta kao nosioca zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i Herceg Novom.

“Pravili smo greške. Ali smo čuvali i sačuvali Institut kao zdravstveno-rehabilitacionu ustanovu i njegovu imovinu. Danas, Institut se nalazi u apsolutno negativnom, nejasnom i bezperspektivnom stanju. Dug je, kažu, došao do 30.000.000 eura, račun je blokiran, radnici ne primaju plate, obaveze se ne izmiruju. Sve se češće spominje stečaj i čini nam se bilo kakva privatizacija”, piše u saopštenju DPS Herceg Novi.

Za sve to vrijeme, dodaju, nema reakcije sindikata Instituta, zaposlenih, a partije i stranke koje vrše vlast u Herceg Novom i Crnoj Gori i upravljaju Institutom, se ne oglašavaju.

“Obećanja koja dobija menadžment Instituta od Vlade i državnih organa o spasonosnoj finansijskoj pomoći ispostavljaju se da su lažna. Odgovornost se prebacuje sa jednih na druge, a propadanje Instituta se nastavlja. Gdje su sada dušebrižnici koji su na sav glas napadali DPS, podmetali nam priče o namještenoj privatizaciji, zloupotrebama…”, ističe se.

Ostiču da je Institut Igalo za Herceg Novi privredni gigant.

“Za Crnu Goru je nosilac zdravstvenog turizma i jedina ustanova koja građanima Crne Gore može da pruža specijalističke vrste pomoći. Sada se pokazuje koliko je neznanje, nemoć i nesposobnost aktuelne vlasti na državnom nivou u pronalaženju rješenja da se pomognem ovom gigantu. DPS iz pozicije u kojoj se trenutno nalazi ne može ništa da uradi”, kaže se u saopštenju.

Neka rješenja se, smatraju, kao mogućnost nalaze u arhivi Instituta, ali pošto je to nasleđe DPS-a niko neće da pogleda.

“I da ne bi bespotrebno neko reagovao na ovaj tekst da budemo jasni DPS nije doveo Institut u stanje u kojem se nalazi. Dovela ga je aktuelna vlast. Neka sada pokažu sva ona silna znanja i sposobnosti o kojima su govorili građanima, kada su u izbornoj trci napadali DPS, a građani im povjerovali. Vrijeme je majstorsko rešeto. Kad tad istina ispliva na površinu. Institut Igalo je svima nama izuzetno važan. Okupimo se oko tog cilja i zajednički tražimo rješenje, naći ćemo ga. Samo treba ostaviti po strani sujetu i ponuditi saradnju svima koji mogu i žele pomoći. DPS je uvjek spreman na saradnju. Da li su i nosioci vlasti?”, zaključuje se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve