Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berana izražava zabrinutost zbog stanja u Skloništu za napuštene i izgubljene pse i druge životinje u našem gradu i zahtijeva od nadležnih opštinskih i državnih organa da najhitnije reaguju u vezi sa ovim slučajem koji posljednjih dana opravdano uznemirava ukupnu crnogorsku javnost.

DPS Berane traži reakciju lokalnih vlasti

Inicirali su da predsjednik Skupštine opštine Berane i predsjednik nadležnog skupštinskog tijela zakažu hitnu sjednicu Odbora za planiranje prostora i komunalno-stambenu djelatnost na kojoj bi se, kako dodaju, raspravljalo o ovoj temi, donijeli zaključci i predložile hitne mjere u vezi sa ovim gorućim problemom.

“Snimci iz Skloništa koje su javnosti prezentovali aktivisti nevladinih organizacija samo su potvrda katastrofalno lošeg funkcionisanja Komunalnog preduzeća koje gazduje Skloništem. Demokratska partija socijalista je više puta obavještavala javnost o stanju u ovom preduzeću, a to su učinili i naši odbornici na zadnjoj sjednici lokalnog parlamenta kada se raspravljalo o njegovom godišnjem Izvještaju o poslovanju”, saopštili su iz ove stranke.

Kako naglašavaju, očigledno je da je stanje u Skloništu za pse užasno loše, da se ne poštuju zakoni i propisi, te da za sve to postoji i velika odgovornost u nadležnom preduzeću.

Uvjereni su da će u narednom periodu nadležne institucije ispitati ovaj slučaj i upoznati javnost o eventualnim zloupotrebama u Skloništu za napuštene i izgubljene pse i druge životinje.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve